До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про Ліз Трасс — нову прем’єр-міністерку Великої Британії

Учора, 5 вересня, у Великій Британії оголосили результати виборів на посаду нового прем’єр-міністра й лідера Консервативної партії, який прийде на зміну Борисові Джонсону. Отже, британський уряд очолить Елізабет Трасс — 47-річна політикиня, яка мріє стати новою "залізною леді". У передвиборчій кампанії Трасс обіцяла знизити податки та продовжити курс на підтримку України у війні проти російських загарбників. Vogue.ua розповідає, хто така Ліз Трасс і що треба про неї знати.

Ліз Трасс

Ліз Трасс була членкинею Палати громад від округу Південно-Західний Норфолк з 2010 року. 4 вересня 2012 року її призначили парламентською заступницею державного секретаря в Міністерстві освіти, де вона відповідала за догляд за дітьми та раннє навчання, оцінювання, кваліфікування та реформування навчальних програм, поведінку й відвідуваність, а також перевірку шкільного харчування. Потім, з 15 липня 2014-го до 14 липня 2016-го, обіймала посаду міністерки довкілля, продовольства й сільських справ в уряді Девіда Кемерона, а з 14 липня 2016 року Трасс призначили державною секретаркою юстиції та лордом-канцлером у першому уряді Терези Мей. Ліз стала першою жінкою на цій посаді та першою жінкою-лордом-канцлером за тисячолітню історію офісу.

Реклама
Ліз Трасс

Коли Борис Джонсон став прем’єр-міністром, Трасс дістала підвищення в обмін на її підтримку під час його передвиборчої кампанії — вона обійняла посаду державної секретарки з міжнародної торгівлі та президентки Ради з торгівлі. 15 вересня 2021 року під час кадрових змін у кабінеті міністрів Джонсон підвищив Трасс до державної секретарки із закордонних справ, справ Співдружності та розвитку. У такий спосіб вона стала другою жінкою, яка обійняла цю посаду після Маргарет Бекет. Тепер Трасс стала новою прем'єр-міністеркою Великої Британії та третьою жінкою після Маргарет Тетчер та Терези Мей на цій посаді.

Ліз Трасс

У своїй першій промові після оголошення результатів виборів Ліз Трасс подякувала конкурентові та прихильникам. На окрему увагу заслуговують її слова до Бориса Джонсона. Ліз сказала: "Борисе, ти зробив усе правильно. Ти розгорнув антиковідну кампанію, ти стійко став разом з Україною й дав потужну відсіч путіну. Тобою захоплюються всі — від Києва до Карлайла". Але Ліз відома не тільки своєю політичною кар’єрою, а й стриманим діловим гардеробом. У день проголошення результатів вона вдягнула фіолетову сукню з V-подібним викотом завдовжки до колін. Образ завершили нюдові туфлі. Також Трасс часто можна побачити в брючних костюмах яскравих кольорів, сукнях приталеного крою, блузах з бантами та класичних пальтах. Більше образів Ліз Трасс дивіться в нашій галереї.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.