До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найразючіші вечірні сукні знаменитостей у 2020-му

На перший погляд, 2020 рік може видатися роком, у якому не було місця розкішним вбранням. Проте більша частина сезону церемоній пройшла без будь-якого впливу пандемії коронавірусу й була багата на модні відкриття, як-от виходи Флоренс П’ю в Louis Vuitton і Дженніфер Еністон, яка повернула нас у Dior епохи Гальяно. Хоча загалом рік точно не асоціювався з розкішними вечірніми сукнями, 2020 все ж приніс безліч митей, коли вся увага була прикута саме до них. Vogue.ua зібрав 21 світлину найразючіших суконь знаменитостей за 2020 рік.

Дженніфер Лопес у Richard Quinn

Дженніфер Лопес почала рік з яскравої появи на гала-концерті кінофестивалю в Палм-Спрінгс 2 січня в сукні Richard Quinn з метровим шлейфом. Ця сукня викликала фурор своїми фірмовими квітастими візерунками, які надали сучасного відтінку знайомому класичному силуету.

Реклама
Гелен Міррен у Dior

Червона килимова доріжка вже давно визнала Гелен Міррен знаменитістю, яка завжди привносить легкої елегантності сезону нагороджень. На "Золотому глобусі" в січні актриса з’явилася в бордово-червоній сукні Dior з відкритими плечима — спідниця з тюлю була доповнена незвичною деталлю сірого відтінку, що ідеально поєднувався з комплектом ювелірних прикрас із діамантів.

Дуа Ліпа в Alexander Wang

Образ від Олександра Венга, підготовлений для співачки на премію Ґреммі, успішно балансував між класичним підходом до вечірнього вбрання й ностальгічними настроями, що панують у моді, — знову популярними нульовими.

Герцогиня Кембриджська у The Vampire's Wife

Кейт Міддлтон, яка завжди вміє дипломатично вдягатися, вибрала смарагдовий варіант культової сукні Falconetti від The ​​Vampire's Wife, щоб відвідати фабрику пива Guinness під час королівського турне Ірландією на початку березня.

Наталі Портман у Dior

В образах Портман для червоної доріжки завжди є легка магія — як і цього разу, коли вона вибрала казкову накидку від Dior і в такий спосіб продовжила цю традицію. Проте, якщо придивитися, вибір виявився потужною феміністською заявою: на накидці було вишито імена жінок, яких не відзначили в номінаціях на церемонії вручення "Оскара" цього року.

Пенелопа Круз у Chanel

Амбасадорка Дому з 2018 року, Пенелопа Крус зазирнула в архів Chanel у пошуках сукні для церемонії вручення премії "Оскар" 2020. Вірджинія Віар відтворила сукню от кутюр з колекції весна-літо 1995 року, що втілює загальне повернення до корсетів, з фірмовою білою камелією Chanel у центрі.

Зої Кравіц в Oscar de la Renta

На церемонії вручення Премії Гільдії кіноакторів США в січні Кравіц відмовилася від звичних леліток Saint Laurent і з’явилася в персиковій максісукні Oscar de la Renta. Вечірня атласна сукня без бретельок з бантом на талії була явним відсиланням до Старого Голлівуду з боку актриси, що підтверджується також її довгими рукавичками. Мало хто міг зробити це так сучасно, як Зої Кравіц.

Зендая в Tom Ford

2020 рік був багатий на яскраві виходи Зендаї, але цей нагрудник від Tom Ford став найпам’ятнішим вибором володарки Еммі. Серйозний претендент на червону килимову доріжку з моменту свого дебюту на показі весна-літо 2020 року, нагрудник став справжнім втіленням шику.

Рене Зеллвегер у Prada

Престур Рене Зеллвегер на честь фільму "Джуді" був сповнений образів, заснованих на принципах класичного приталеного силуету, елегантного декольте й сяйливої засмаги — все це було перенесено і в сезон килимових доріжок. Але якщо вибирати одну сукню, яке найкраще уособлює переможний підхід актриси, то це, безумовно, буде цукерково-рожева модель Prada.

Lizzo в Atelier Versace

Ліззі "врятувала" червону доріжку у 2020 році й подарувала нам елегантні сукні, приправлені індивідуальністю й нестримним почуттям веселощів. Вибір прозорої, прикрашеної камінням сукні Versace на церемонії вручення премії "Ґреммі" виявився таким же сміливим, як і її численні перемоги.

Біні Фелдштейн у Miu Miu

Біні Фельдштейн, що входить до акторського складу фільму "Освіта", стала джерелом оптимізму під час сезону нагороджень 2020 року. Саме ця сукня Miu Miu, яку вона вдягнула на церемонію вручення премії "Оскар" і на яку надихнула Софі Лорен, допомогла 26-річній актрисі перейти до вищої ліги з погляду стилю. Голлівудський гардероб Фельдштейн — як і її кар’єра — незабаром стане по-справжньому зірковим.

Аквафіна в Elie Saab

Сонячно-жовтий відтінок ніколи не буває легким у стилізації, але сукня до підлоги, яку Аквафін вибрала для церемонії вручення нагороди Critics 'Choice Awards 12 січня, стала ідеальним варіантом для співачки й актриси.

Жанель Моне в Ralph Lauren

На початку пандемії ми й подумати не могли, як нам бракуватиме такої свободи в одязі, яку приносять події на кшталт Met Gala. З огляду на це сукня з капюшоном від Ralph Lauren, яку вибрала Моне на церемонію вручення "Оскар", стає ще разючішою.

Флоренс Пю в Louis Vuitton

Образи П’ю на червоній килимовій доріжці вже давно супроводжуються яскравими спалахами коштовних каменів, але жодна сукня не була такою слушною, як ця багатоярусна бірюзова, яку придумав Ніколя Жеск’єр для номінантки нагороди Академії 2020 року.

Герцогиня Сассекська в Safiyaa

На початку березня, перш ніж переїхати до Лос-Анджелеса, герцогиня зробила все можливе для своєї останньої появи на британській землі в яскравій червоній сукні від лондонського бренду демікутюр Safiyaa. Сукня повністю відповідала вподобанням Меган Маркл і чудово пасувала до події. Продуманий підхід до аксесуарів — сережки Simone Rocha і клатч Manolo Blahnik — дав герцогині змогу ще більше підкреслити елегантність сукні.

Дженніфер Еністон у Dior від Джона Гальяно

Для виходу на церемонії вручення премії Гільдії кіноакторів США актриса вибрала сукню асиметричного крою з колекції Dior від Джона Гальяно весна-літо 1999 року. У сфері моди це те, що формує культурну спадщину червоних килимових доріжок, а на практиці — живе втілення ідей сталого розвитку.

Celeste у Wed

Злет Селести став однією з найнесподіваніших подій 2020 року. Виконавиця пише свої правила стилю, що вона засвідчила на церемонії вручення премії Brit Awards, — об’ємна чорна сукня затьмарила інші виходи знаменитостей.

Тільда Свінтон у Chanel

До вересня, коли маски стали звичним доповненням повсякденного життя, Тільда ​​Свінтон на Венеційському кінофестивалі вибрала власний несподіваний акцент і прикрила обличчя маскою, яку зробив вручну ісландський художник Джеймс Меррі. Цей виріб став ще ефектнішим завдяки яскравому тандему з блискучою білою сукнею Chanel з кутюрної колекції весна-літо 2020.

Кейт Бланшетт в Armani Privé

У вересні цього року Кейт Бланшетт з’явилася на червоній килимовій доріжці як президентка журі Венеційського кінофестивалю. Цього разу актриса вибрала кастомізовану вечірню сукню від Armani Privé з колекції весна-літо 2020 року, доопрацьовану на смак Бланшетт.

Трейсі Елліс Росс в Alexander Vauthier

Брак приводів у 2020 році жодного разу не завадив Трейсі Елліс Росс мати розкішний вигляд. Актриса вийшла на сцену вручення премії "Еммі" в багатоярусній сукні від Alexander Vauthier, повністю золотій зусебіч.

Джоді Тернер-Сміт у Gucci

Британська модель й актриса вибрала яскраво-жовту сукню з тюлю, зосередившись на грайливості й силуетах. Такий вибір тільки підкреслив цікаве положення Тернер-Сміт і зробив її головною зіркою вечора.

Текст: Naomi Pike

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.