До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створювали образ Марини Порошенко до Дня Незалежності України

Щороку для першої леді України, Марини Порошенко, святковий образ до Дня Незалежності створює один з українських дизайнерів. Минулого року автором ніжно-рожевої сукні став бренд Oksana Polonets, цього – вбрання більш експериментальне і яскраве. Його автор – дизайнер Лілія Братусь.

Лілія Братусь

"Уже кілька років я працюю в стилі #entoconcept і разом з командою ми перебуваємо у постійному пошуку цікавих рішень, в яких національні мотиви будуть органічно поєднані з сучасними силуетами та формами", – розповідає Братусь. Так, для першої леді та її доньок створили шовкові сукні яскравих відтінків: лимонно-жовтого, волошкового та рожевого, додатково прикрашені принтом. Його розробила художниця Ольга Дворянська.

Реклама
Лілія Братусь і Ольга Дворянська

"Я дуже люблю класичну вишивку, – додає Лілія Братусь. – Але стилізований український принт зробив ці сукні більш сучасними. Я дуже рада, що Ольга Дворянська настільки педантично поставилась до його розробки". Сама художниця пояснює: "Під час розробки орнаменту ми взяли вишивку козацької старшини, вибрали елементи, які сподобалися та інтерпретували їх. Малюнок створювали вручну, а потім вже допрацьовували за допомогою комп'ютерних програм". Vogue.ua знає як створювалися ці образи.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.