До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Герцогиня Кетрін на заходах з нагоди Дня пам’яті полеглих

Наприкінці минулого тижня у Великій Британії відбулися традиційні заходи з нагоди Дня пам’яті полеглих, активну участь у яких взяла королівська сім’я. Однією з наймасштабніших стала урочиста церемонія, на якій вшанували пам’ять загиблих у військових конфліктах. Відвідала її й герцогиня Кетрін, що з’явилася на балконі будівлі Міністерства оборони в чорному строгому пальті з білим коміром-стійкою, крислатому капелюсі та з брошкою у вигляді червоних маків — одним із символів Першої світової війни.

Також цими днями в Альберт-голі відбувся щорічний Фестиваль пам’яті, який герцогиня Кетрін відвідала разом з принцом Вільямом. Для цього заходу вона також вибрала образ у чорному кольорі — сукню на ґудзиках Eponine London, клатч Alexander McQueen і лодочки Jimmy Choo. До речі, у цій сукні минулої зими вона відвідала прем’єру мюзиклу "Дорогий доктор Гансен". Особливими в цей вечір виявилися й прикраси герцогині Кетрін — з колекції принцеси Діани.

Реклама

Нагадаємо, що маки — обов’язковий елемент образів під час заходів, присвячених вшануванню пам’яті жертв усіх військових і цивільних збройних конфліктів, починаючи з 1914 року. Спершу це був символ пам’яті жертв Першої світової війни завдяки віршу канадського військового лікаря Джона Маккрея, який написав твір "На полях Фландрії". Поезія починалася словами: "На полях Фландрії між хрестами, колише вітер мак рядами...". Зробити червоний мак символом пам’яті жертв Першої світової війни запропонувала викладачка Моіне Мішель, на яку поезія Маккарея справила величезне враження. З 2014 року цей символ використовують і в Україні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.