До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чим запам'ятався Vogue World у Лондоні

Після торішнього дебюту в Нью-Йорку друге масштабне шоу Vogue World пройшло в Лондоні. Воно розпочало Тиждень моди. Це була театральна феєрія зірок, в якій переплелися опера, сучасний танець та балет, шекспірівські монологи, захопливі музичні виступи та чудові миті на подіумі. Нижче ми зібрали 10 найцікавіших моментів, якими запам'ятався лондонський Vogue World.

Гості на червоній доріжці

Напередодні шоу вулицю біля Королівського театру Ковент-Гарден на Друрі-Лейн застелили червоною доріжкою і прикрасили живоплотом, усіяним червоними трояндами з Blooming Haus. Оркестр із 16 осіб виконував серенади для видатних гостей. Серед тих, кого швиденько провели всередину знамениті театральні білетери в червоних мундирах, одягнені в нову ефектну форму Charles Jeffrey, були Едвард Еннінфул із британського Vogue та Анна Вінтур із американського Vogue, а також Алекса Чанг у пір'яному вбранні Nicklas Skovgaard, Шейла Атім у прикрашеному коштовностями топі Prada, Мейсі Вільямс у Maison Margiela, Джемма Чан у мерехтливій сукні Louis Vuitton та принцеси Євгенія і Беатріс у Fendi та Richard Quinn відповідно.

Реклама

Вагітна Сієнна Міллер стала зіркою вечора

Навіть за присутності членів королівської родини колишня зірка обкладинки британського Vogue стала найголовнішою темою модних розмов цього вечора. Сієнна приїхала в скульптурному вбранні Schiaparelli. (Нагадаємо, що вона зараз чекає на другу дитину від свого бойфренда, моделі Олі Гріна.) Пізніше вночі Міллер довелося змінити вбрання: вона вдягла одне з вищезгаданих червоних пальт, створених Чарльзом Джеффрі.

Сієнна Міллер
Сієнна Міллер

Ефектний вихід Кейт Мосс

Шоу розпочалося з бою Біг-Бена, а потім за лаштунками побачили, як Джон Гальяно одягає Кейт Мосс у нестандартний образ Maison Margiela. Після цього оперна співачка Хунні Ву, одна з найяскравіших молодих зірок Королівського оперного театру, виконала зворушливу арію When I Am Laid In Earth з опери Генрі Перселла "Дідона та Еней" у супроводі оркестру Southbank Sinfonia. Несамовита скорбота покинутої коханим Дідони, яка готується ступити на похоронне багаття, — це заклик пам'ятати про ефемерність життя і краси, а також показів та театральних постановок. Водночас ми побачили, як Мосс танцює під шаром тюлю, а потім приєднується до Ву на сцені. Сукня супермоделі, яку тепер можна було роздивитися, була доречно ефірною та ніжною — і незабутньою.

FKA Twigs і Rambert були втіленням панку

Другий акт, як не дивно, різко контрастував із першим: FKA Twigs штурмувала сцену з танцюристами з Rambert, щоб виконати чарівну оригінальну п'єсу, придуману художнім керівником танцювальної трупи Бенуа Сваном Пуффером і покладену на композицію It's a Fine Day гурту Opus III. На шоу запанував буйний і панківській настрій, який підтримали моделі, зокрема Кара Делевінь, яка поцілувала FKA Twigs.

FKA Twigs і Rambert
FKA Twigs і Rambert

Storzmy та Софі Оконедо повернули Шекспіра до життя

Один із найбільш зворушливих моментів всього шоу настав, коли Storzmy у супроводі хору заспівав Crown зі свого другого студійного альбому Heavy Is the Head. Ніби цього було недостатньо, поки він читав реп, на сцені з'явилися два гігантські ящики, а також Софі Оконедо, одягнена в розфарбований вручну одяг Vivienne Westwood, натхнений колекцією покійної дизайнерки осінь-зима 1997 року, яка посилалася на портрети Тюдорів та, зокрема, Єлизавети I. Потім Оконедо виконала монолог із другої частини "Генріха IV", який закінчується рядком: "Тривожно лежить голова, що носить корону", — і коронувала себе. Цей епізод є потужним зіткненням минулого і сьогодення, коли акторка і музикант віддають належне ще одному лондонцю, Шекспіру, незважаючи на те що їх розділяють чотири століття.

Софі Оконедо
Софі Оконедо

Була ода романтиці — і нова романтична мода

Спілкування з Шекспіром продовжилося в четвертому акті: Том Старрідж з "Пісочного чоловіка" взяв на себе роль Ромео, а театральна актриса Гелена Вілсон зіграла Джульєтту. На ній була біла сукня Alberta Ferretti і крила Loewe, що нагадувало про культове вбрання Клер Дейнс із мелодрами База Лурмана "Ромео + Джульєтта" 1996 року. (Сам режисер на Vogue World London був креативним консультантом.) Також у цьому епізоді з'явилися Тейлор Захар Перес, зірка фільму "Червоний, білий і королівський синій", модель та активістка Кай Ісая Джамал та Макс Харвуд із групи "Всі говорять про Джеймі". Вони цитували "Переконання" та "Гордість і упередження". Ця театральна ода романтиці супроводжувалася також новою романтичною модою з виходом моделей у привабливих образах. Потім з'явилися керівники Королівського балету Фумі Канеко та Вільям Брейсвелл, щоб вперше представити "Коди Еррери", напрочуд динамічний новий твір легендарного хореографа Вейна МакГрегора.

Том Старрідж і Гелена Вілсон
Том Старрідж і Гелена Вілсон

Театральні "портьє" із зіркової когорти

Перед п’ятою дією на мить здалося, що вистава закінчилась. Кілька осіб у червоних мундирах почала прибирати театр — проте це були зовсім не портьє, а зірки сцени та екрану. Сієнна Міллер, Куш Джамбо, Джеймс Корден, Деміен Льюїс і Джеймс Макевой виконали оригінальний комедійний етюд, написаний для цієї нагоди плідним драматургом Джеймсом Гремом ("Чорнило", "Вікторина", "Кращий із ворогів", "Дорога Англія"). Це були роздуми про мрію, суворі реалії роботи у Вест-Енді та спроби досягти успіху, а також про силу театру та те, що змушує людей іти вперед попри все.

Деміан Льюїс, Куш Джамбо, Сієнна Міллер, Джеймс МакЕвой і Джеймс Корден
Деміан Льюїс, Куш Джамбо, Сієнна Міллер, Джеймс МакЕвой і Джеймс Корден

Данина поваги мюзиклу "Моя прекрасна леді"

Ця сцена переросла в захопливий гімн мюзиклу "Моя прекрасна леді". Історія інженю, яка підкорила світ, колись дебютувала на сцені Королівського театру Друрі-Лейн і стала найтривалішим мюзиклом в історії цього закладу. Незліченні моделі в монохромних ансамблях заповнили сцену, вшановуючи елегантний стиль Аскота, а Ліла Мосс зіграла головну роль Елізи Дуліттл.

Ліла Мосс у ролі Елізи Дуліттл
Ліла Мосс у ролі Елізи Дуліттл

Енні Леннокс забезпечила яскравий фінал

Цю картину супроводжував госпел-хор Лондонської громади та музична легенда Енні Леннокс, одягнена в нестандартний костюм Richard Quinn. Вона вшанувала Pearly Kings and Queens, співаючи Sweet Dreams (Are Made of This). Це було, м'яко кажучи, приголомшливо.

Енні Леннокс
Енні Леннокс

Топмоделі закрили шоу

Цей несподіваний виступ сам собою був би разючим завершальним актом, але організатори Vogue World у Лондоні мали ще один сюрприз: відомі супермоделі та поточні зірки обкладинок британського Vogue Наомі Кемпбелл, Сінді Кроуфорд, Лінда Євангеліста та Крісті Тарлінгтон вийшли на подіум і закрили грандіозне шоу. Браво!

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.