До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як дизайнери вшановували пам’ять Єлизавети II на Тижні моди в Лондоні

Для багатьох британських брендів і гостей Тижня моди в Лондоні корона й традиції мають більше значення, ніж мода.

Nensi Dojaka весна-літо 2023

Тиждень моди в Лондоні розпочався 16 вересня, за 8 днів після смерті Єлизавети II. Брендам довелося в останню хвилину трансформувати свої колекції й шоу, щоб вшанувати пам’ять королеви, її життя та спадщину. Burberry й Raf Simons першими оголосили, що скасовують власні шоу й переносять їх на 26 вересня. Кожний показ і кожну подію, заплановані на 19 вересня, — день похорону Єлизавети II — було скасовано. Більшість шоу відбудеться 20 вересня — в останній день LFW. Річард Квінн, який дістав нагороду Королеви Єлизавети II у 2018 році, закриє Тиждень моди в Лондоні.

Реклама
Erdem весна-літо 2023Erdem весна-літо 2023

Ще до похорону в понеділок у Вестмінстерському абатстві, коли Тиждень моди в Лондоні тимчасово зупинив будь-яку діяльність, дизайнери вшановували королеву Єлизавету II на своїх показах. Так, бренд Nensi Dojaka у фіналі шоу дав кожній моделі гілочку конвалії — улюбленої квітки королеви. На своєму показі Harris Reed вручив одній зі своїх моделей букет конвалій.

Harris Reed весна-літо 2023Harris Reed весна-літо 2023

Erdem відкрив своє шоу чорним піджаком Bar і довгою спідницею. У колекції бренду виявилося багато кутюрних силуетів середини століття, до яких він додав королівські штрихи, як-от шлейфи та драпування на плечах. Christopher Kane зробив вибір на користь квітів: його короткі сукні були вкриті яскравими принтами троянд або маків. Дизайнер зазначив, що квіти є "символом кохання, смерті, святкувань і співчуття". Джонатан Андерсон застосував простіший підхід. На подіум шоу JW Anderson модель вийшла в чорній футболці, на якій були зазначені роки життя королеви й містився напис Thank You.

JW Anderson весна-літо 2023JW Anderson весна-літо 2023

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.