До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Померла дизайнерка Ізабель Толедо

26 серпня в віці 59 років навіки спочила Ізабель Толедо – американська дизайнерка з кубинським корінням. Причиною смерті жінки став рак молочної залози. У модному світі Ізабель поважали за її здатність поєднувати точні геометричні форми з надзвичайною грацією, а особливу популярність вона здобула як творець сукні, яку Мішель Обама одягнула на інавгурацію свого чоловіка Барака Обами 2009 року.

Ізабель Толедо і її чоловік Рубен Толедо, 2017

Толедо народилася на Кубі 1961 року і в підлітковому віці емігрувала до Нью-Йорка, штат Нью-Джерсі. Вона працювала швачкою з раннього віку і відвідувала Технологічний інститут моди Нью-Йорку (FIT) і школу дизайну Parsons, але так і не отримала диплома. Свою першу колекцію дизайнерка представила 1985 року. Першими на неї звернули увагу Fiorucci і Bergdorf Goodman. Крім того, вона боролася за премію CFDA/Vogue Fashion Fund Award 2005 року і обіймала посаду креативної директорки бренду Anne Klein у 2006 і 2007 роках. Крім Обами одяг від Толедо носили Демі Мур, Дебі Мейзар і Дебра Мессінг.

Ізабель Толедо, 2003

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.