До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Українські дизайнери з PUSHKA Digital Fashion School відкрили Тиждень моди в Ризі

Українські 3D-дизайнери провели перший у країнах Балтії віртуальний фешн-показ. Це студентки й випускниці київської школи диджитал-моди PUSHKA — їх спільне шоу відкрило 34-й тиждень моди у Ризі.

Helen Do

Гості показу перемістилися у віртуальний всесвіт, наповнений українськими колосками та омріяним мирним небом. Блакитне небо й золотисте поле — 3D-версія прапора України, на фоні якого дизайнерки представили одяг, натхнений українськими культурними кодами. У пшеничному полі з’явилися футуристичні конструкції, які символізують нове сприйняття дійсності та майбутнє України.

Реклама
VR-локація показуVR-локація показу
VR-локація показуVR-локація показу

"Чимало студентів PUSHKA School були змушені покинути свої домівки, свою Батьківщину, і зараз вони перебувають у різних куточках Європи. Кожен з них хоче повернутися додому, тому колекція побудована на українській айдентиці, власному корінні, баченні ДНК України. Ми віримо, що правда й справедливість переможуть", — каже Ірина Красильникова, керівниця PUSHKA School.

Ірина Первій

Всі роботи, презентовані на шоу, можна придбати на платформі диджитал-моди Dress-X, яку заснували українки Дарія Шаповалова та Наталія Моденова. У NFT-форматі вони доступні в Support Ukraine Gallery, що її ініціювали NFT-агенція CTRL/ART/D та українська галеристка Ліка Співаковська. Вторговані кошти передадуть на допомогу українській армії.

Оксана КоріньовськаОксана Коріньовська

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.