До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Українські дизайнери об’єдналися заради допомоги українським лікарям

На вихідних дизайнерка Світлана Бевза оголосила, що її бренд переходить на виробництво захисних костюмів для медичних працівників. Через кілька днів до її ініціативи прилучилися й інші бренди, серед яких Bobkova, Frolov, Lake, Tago. Найближчим часом, запевняє Бевза, будуть готові допомогти й інші українські бренди, які нині звільняють і переналаштовують свої виробничі потужності під нові завдання. За словами дизайнерки, за минулі чотири дні вони вже сформували невеликий штаб, у якому стилістка Надя Шаповал відповідає за пошук потрібних дефіцитних матеріалів, стилістка Соня Солтес опікується логістичними питаннями щодо кравців / цехів і пошуку підрядників, а Ксенія Єфремова фіксує запити від лікарень, збирає кошти, здійснює закупівлі й обліковує.

Світлана Бевза

Першу партію зі 150 захисних костюмів постачили вранці 26 березня у 8-му київську лікарню. У пріоритеті для команди — інфекційні відділення та відділення швидкої допомоги. Тепер заявки надходять з усієї країни й костюмів потрібно якомога більше.

Реклама

Христина Бобкова, яка теж прилучилася до проєкту, розповідає: "Підтримуючи ініціативу Світлани Бевзи, ми почали пошиття захисних комбінезонів для лікарів. На сьогодні перші 150 штук у роботі. Відчуваємо гострий брак матеріалів — спанбонду й гумки. Буквально сьогодні ми знайшли й миттєво замовили 10 тисяч метрів гумки. Це велика перемога тепер".

Іван Фролов у себе в Instagram також описав ситуацію: "LETS SUPPORT OUR DOCTORS. Попри те, що сьогодні карантин офіційно продовжено, команда #FROLOV майже в повному складі вийшла з карантину. Безперечно, у масках, з антисептиками й на безпечних відстанях (крім цього фото). Ми прилучилися до ініціативи @bevza_svitlana @bevza й, імовірно, навіть більше, до справжнього волонтерського руху, покликаного допомогти нашим медикам із захисними костюмами. За сьогодні ми пошили 50 захисних костюмів, вручну розкроїли понад сотню, розробили додатковий чоловічий універсальний розмір. Звісно, потреби медиків набагато перевищують наші можливості, тому ми заручилися підтримкою наших постійних партнерів, які зазвичай допомагають нам у тиражуванні колекцій для крамниць у всьому світі. Завдяки цьому на сьогодні вже є домовленість про оцифровування лекал і промислове розкроювання костюмів на автоматизованому розкрійному комплексі, що неабияк пришвидшить процеси. Сьогодні буде передано 500 м спанбонду на виробництво. Ми сподіваємося за декілька днів вже отримати велику кількість крою й тоді знадобиться ще більше рук для пошиття, ще більше фурнітури й ще більше спанбонду".

@frolovheart

Докладніше про потреби на поточний момент можна дізнатися на сторінці Наді Шаповал в Instagram.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.