До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

ShortageUA – платформа, де кожен може допомогти Україні

Війна спричинює не лише жахливі людські втрати, а й дефіцит багатьох конче потрібних товарів: купити бронік чи тактичну аптечку в Україні стало набагато складніше. Команда IT-спеціалістів з України та Кремнієвої долини розробила платформу ShortageUA, аби допомогти неформальній логістичній мережі в усьому світі, яка виникла на початку війни, бути скоординованішою.

Платформа ShortageUA агрегує потреби, які озвучують волонтерські організації-партнери, та формує актуальні списки для окремих локацій. Потім команда готує інструкцію з достави за адресою найближчого сортувального центру. Зі свого боку відвідувач сайту вибирає товар, який він хоче придбати, та реєструє пакунок, а волонтерський логістичний хаб приймає пакунок і передає в Україну.

ShortageUA формують список потрібних товарів за допомогою українських фондів та організацій, як-от "Повернись Живим", Help Ukraine Center, Фонд Сергія Притули, Spivdiia, Nova Ukraine.

За тиждень небайдужі з усього світу люди за допомогою платформи надіслали до волонтерських сортувальних пунктів понад 102 турнікети, 36 джгутів, 12 рацій, 15 тактичних аптечок, а також багато інших дефіцитних товарів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.