До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найбільш трудомісткі образи на Тижні високої моди

Створення кутюрних суконь – це магічний і кропіткий процес, який, як правило, обчислюють сотнями годин ручної праці висококваліфікованих фахівців. Vogue.ua згадує найбільш трудомісткі у виготовленні образи, які минулого тижня були показані в Парижі.

Iris van Herpen

Реклама
Сукню Syntopia виготовлено з нержавіючої сталі, білого котону і чорного латексу, щоб створити ілюзію пір'я. Автор концепції – архітектор Філіп Біслі. Загалом, часові витрати дизайнер Іріс ван Херпен оцінює в 900 годин.
Chanel

Зроблений в майстерні Cécile, цей образ складається з туніки, спідниці з довгим розрізом і спідниці-підкладки. Все вишите оксамитом з використанням золотих ниток. Витратили приблизно 16 600 перлин, 2500 стразів і 75 000 блискіток від Maison Lesage. На створення образу пішло 1500 годин.

Schiaparelli

Ця асиметрична сукня Floral Bride з шифону натхненна флаконом аромату Shocking, створеного художником Леонором Фіні. Деталі вишивки поєднують шовкову органзу, шовковий шифон, шовковий тюль і золоті шовкові нитки. Було витрачено приблизно 500 квітів 15 різних форм і 12 різних кольорів, а також 34795 вручну вирізаних пелюсток. На створення вишивки знадобилось 1120 годин, а також 180 годин додаткової роботи в студії.

Valentino

Образ Hai le ali складається з вовняної накидки і кашемірового комбінезона, інкрустованого золотими птахами. В цілому, часові витрати Valentino оцінює в 1760 годин.

Dior

На нюдову сукню-бюстьє з тюлю, без бретелей, з ручною вишивкою, у майстрів Будинку Dior пішло близько 950 годин, а також 200 годин додаткової роботи в студії.

Giambattista Valli

На створення бірюзової сукні у формі кулі з гофрованим тюлем Giambattista Valli було витрачено близько 300 годин.
Viktor & Rolf

Сукня Van Gogh Girls виготовлена з білого атласу і бавовни, інкрустована склом, шовками з органзи і кристалами Swarovski. На створення цієї сукні знадобилось два місяці.

Giorgio Armani Privé

Ця бежева сукня покрита тисячами різнокольорових кристалів, а на її виготовлення пішло 20 метрів мережива кольору шампанського. В цілому, часові витрати команда Armani Privé оцінює в 300 годин.
Jean Paul Gaultier

У створенні цього образу використовували спеціальну техніку складання, а витратили на нього приблизно 150 метрів бірюзового шовкового тюлю, а також 150 метрів чорної стрічки. Загалом, знадобилось 250 годин ручної роботи.
Ronald van der Kemp

Цей "eco friendly" ансамбль складається з сорочки і штанів ручної роботи, виконаних зі спеціального переробленого паперу, який схожий на шкіру. В цілому, часові витрати Ronald van der Kemp оцінює в 125 годин.
Alexandre Vauthier

Ця блискуча сукня складається з 96 000 блакитних кристалів "Монтана" від Swarovski. На її створення знадобилось 100 годин ручної роботи.
Zuhair Murad

Весільна сукня герцогині з атласу розшита квітковими мотивами з золота і срібла. Образ доповнив довгий атласний плащ. Над створенням цієї сукні працювали одразу 25 людей і витратили вони на це 25 днів.
Elie Saab

На створення цієї сукні витратили 10 метрів вишитого рафією матеріалу, близько 2000 блискіток і 10 000 кристалів Swarovski. Над нею працювали відразу 10 осіб, у яких пішло на це 240 годин.
Azzaro

Блискуча сукня Azzaro, виконана з сатинованої крепової тканини, вишита металевими подовженими намистинами. На її створення знадобилося 220 годин ручної роботи.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.