До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Раціональний романтизм: колекція Erdem Resort 2022

Ердем Мораліоглу вже 15 років не перестає захоплюватися світом квітів, який щосезону стає головним лейтмотивом у його колекціях. Не стала винятком і його нова круїзна робота, у якій, щоправда, до звичного романтизму додалося нове звучання — раціоналізм і навіть певна функціональність.

Erdem Resort 2022Erdem Resort 2022

У цій колекції Мораліоглу ніби підбиває підсумки своєї роботи, звертається до архівів і озирається назад, але пропускає це все вже через свої нові фільтри, робить силуети чистішими й простішими. Його сукні тепер однаково легко уявити як в оранжереї або музеї, так і на вулиці. "Колекція Resort 2022 схожа на любовний лист до архетипів англійців", — сказав він під час презентації. За словами дизайнера, він міркував про англійські традиції, як-от ідеальний тренч або особлива звужена талія, сукні, подібні до штор вашої бабусі, і образ письменниці Ненсі Мітфорд, що недбало накидає кардиган поверх бальної сукні.

Реклама
Erdem Resort 2022Erdem Resort 2022
Erdem Resort 2022Erdem Resort 2022
Erdem Resort 2022Erdem Resort 2022

На появу цього раціоналізму вплинув і торішній локдаун. Мораліоглу вирішив додати своїм речам практичності, щоб вони могли тішити клієнток Erdem якомога частіше, навіть коли їхнє публічне життя майже завмерло. Наприклад, у його арсеналі з’явилися сукні-сорочки, шовкове вбрання з глибоким декольте він тепер пропонує носити вдень ​​разом з брогами, а розкішні спідниці до підлоги, на яких красуються великі бутони, у нього сусідять із затишними в’язаними кардиганами. Загалом колекція просякнута духом 1940-х — однієї з найраціональніших декад ХХ століття з погляду моди. Через 80 років жінки знову перебувають у пошуках комфорту і для них важливе відчуття захищеності, яке дарує їм одяг.

Erdem Resort 2022Erdem Resort 2022
Erdem Resort 2022Erdem Resort 2022
Erdem Resort 2022Erdem Resort 2022

Попри нові вимоги, які нам диктує життя, Мораліоглу вдалося зберегти ту крихкість і витонченість, за які бренд Erdem полюбили дівчата в усьому світі. Дизайнер також створює делікатні сукні, але тепер їхня довжина не сягає підлоги, а акуратно відкриває щиколотки і не обмежує рухів. "Мені подобається балансувати між реалістами та мрійниками, — підсумував дизайнер. — Адже істина як завжди десь посередині".

Erdem Resort 2022
Erdem Resort 2022

Переглянути всю колекцію Erdem Resort 2022.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.