До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Очна ставка: що потрібно знати про бренд OCHI Outerwear

Дизайнеру OCHI Outerwear, Яні Кузнєцовій вдалося привернути увагу всієї індустрії – в перший же сезон.

Яна Кузнєцова

У жовтні минулого року дизайнер молодого українського лейбла OCHI Outerwear, Яна Кузнєцова, дебютувала в Парижі на милицях – результат падіння зі сходів у ніч перед відкриттям шоурума. Бойове хрещення вона пройшла з конфуціанським спокоєм: на зустрічі з байєрами і пресою приходила строго за розкладом, озброєна широкою усмішкою. Успіх не змусив себе чекати – перша міжнародна колекція OCHI потрапила на Net-a-Porter. З онлайн-гігантом у лейбла підписаний ексклюзивний контракт на рік.

Реклама
Тренч зі штучної шкіри, OCHI Outerwear; шкіряна сукня,Tod's; шкіряні чоботи, Jimmy Choo

Увагу індустрії привернули перші фотографії весняно-літньої колекції цього року. Зйомку на грецькому острові Гідра стилізувала fashion-директор Vogue UA, Юлія Пелипас. Вона ж виступила моделлю – позувала в хрустких бавовняних плащах, кожушку з штучного хутра яскраво-жовтого кольору і тренчі з екошкіри теплого гірчичного відтінку. "У нашому одязі я завжди уявляла сильних і тонких жінок, – розповідає Яна, – і тут вони почали приходити в моє життя". До колекції OCHI доклала руку київська художниця Влада Ралко: її авторські принти Яна використовувала на шалях і підкладці пальта. "Ми попросили Владу зробити три ілюстрації. У підсумку вона написала близько двадцяти робіт, – каже Кузнєцова. – Я була така зворушена, що, коли потрапила в її майстерню, ледве стримала сльози".

Тренч зі штучної шкіри, OCHI Outerwear; шкіряна сукня, Tod's; шкіряні чоботи, Jimmy Choo

Про кар'єру в моді 29-річна Яна мріяла з дитинства, але дизайном одягу зайнялася тільки 2016 року. Спочатку експериментувала зі стічними тканинами в одеській студії, а рік тому вирішила перейти в дорослу лігу. Це означало жорсткий графік підготовки і виробництва колекцій, роботу з європейськими фабриками і шоурум у Парижі. З тих пір процес не зупиняється: під час інтерв'ю OCHI представляли свою зимову колекцію в Парижі, але Яна вже почала підготовку до наступного сезону. "Ми мало спимо, мало їмо і дуже багато працюємо", – дизайнер з усмішкою описує трудові будні маленької (вона і менеджер) команди.

Cукня зі штучної шкіри, OCHI Outerwear; бавовняна сорочка, AMI

Найбільше Кузнєцова любить працювати з пальтом і жакетами – звідси і Outerwear у назві лейбла. В умовах перенасичення fashion-ринку такий фокус на монопродукті – одночасно чесний і розумний хід. Дизайнер планує слідувати цій лінії і далі. Яна працює з натуральними "тактильними" матеріалами: бавовною, шерстю і кашеміром, а замість натуральної шкіри і хутра використовує якісні штучні замінники. У новому сезоні OCHI розпочинають співпрацю з італійськими фабриками, які розробляють тканини для Loewe, Max Mara і Fendi.

"У наших колекціях завжди буде місце для палітри натуральних фарб і яскравих акцентів: мені подобається використовувати кольори спецій, фруктів і ягід" – описує естетику бренду дизайнер. Цитати з чоловічого гардероба і відсилання до буржуазної моди 1970-х роблять цей одяг ідеальним екіпіруванням для прихильниць #oldeceline – та й просто для впевнених у собі жінок. Як підтвердження – свіжі світлини професійних модниць з streetstyle-звітів: байєнг-директор Net-a-Porter, Елізабет фон дер Гольц вигулювала той самий гірчичний тренч на останньому Тижні моди в Лондоні, а fashion-директор Instagram, Єва Чен – плюшеву шубу лавандового кольору в Нью-Йорку.

Бавовняний тренч, OCHI Outerwear; шерстяна сукня, Jil Sander

У роботі над OCHI Яну надихають паризькі дизайнери 1970-х, архіви Мартіна Марджела для Hermès і подорожі: самобутні фарби Кейптауна, архітектура Гауді в Барселоні і збори предметів мистецтва в Римі. Але серце дизайнера, схоже, віддане Парижу: "Коли вперше потрапила сюди, я закохалася в це місто, – згадує Кузнєцова. – І, без найменшого уявлення, як це зробити, пообіцяла собі, що моя робота приведе мене сюди". Схоже, наполеонівські плани молодого дизайнера починають реалізовуватися.

Текст: Веня Брикалін

Фото: Morgan Maher

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.