До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Жіноча енергія: колекція Burberry осінь-зима 2021/2022

Ріккардо Тіші, креативний директор Burberry, хотів, щоб нова осінньо-зимова колекція бренду стала "великим святом жінок", що передає всю їхню чуттєвість і силу. У нього це вийшло.

Burberry

Послання Тіші було виразним: перед показом він презентував короткий документальний фільм режисера Марка Айзекса про найрізноманітніших жінок, що розповідали про владу, жіночність і свої надії на майбутнє. За кілька хвилин подруга Тіші, британська співачка Блейн М’юз, відоміша як Shygirl, відкрила шоу вступним словом про любов до природи, творчості й вічності. У примітках до шоу Тіші віддав належне своїй матері як "неймовірній жінці", яка сама виховала його й вісім сестер "з непохитною цілеспрямованістю й гордістю". Він сказав, що атмосфера Burberry традиційно була чоловічою, її уособлювали тренчі, картатий візерунок, ідеально скроєні пальта й кашемірові шарфи, однак нині настав час вдихнути ковток жіночності.

Реклама
Burberry
Burberry
Burberry

Колекція Burberry осінь-зима 2021/2022 стала поворотним моментом для Тіші: це було його перше окреме жіноче шоу, на якому не було видно ані слідів вуличного одягу, ані пуховиків, ані кросівок. Натомість було багато золота, блиску й короткого штучного хутра, особливо вирізнялися пальта зі збільшеними клапанами спереду й гнучкими лисячими хвостами по подолі. Тонкі смужки тканини, натхнені маніпульованими прапорами й астрономічними мотивами, звисали з талії, рукавів і комірів, тоді як куртки з невеликими вставками на спині на вигляд ніби збиралися злетіти. Сукні були створені наче зі зшитих разом квадратів, кепки в стилі авіаторів мали довгі відкидні стулки з боків, щільно прилеглі золоті гольфи були подібні до середньовічної кольчуги, а високі чоботи з еластичної шкіри додавали ноток гламуру.

Burberry
Burberry
Burberry

На відміну від панку, вуличної жорсткості й андрогінності минулих сезонів, ця колекція була ніжною: Тіші запропонував "гарні, легкі сукні для жінок". Вони й справді втілювали свободу, уособлену в британській моді двадцятих років, коли жінки відкидали корсети в сторону, вдягали більш розслаблені фасони й закутувалися шарами хутра. Дизайнер упевнений, що вороття вже немає: тепер подіумом Burberry керує грайлива та владна жінка, і їй не потрібен чоловічий гардероб.

Burberry
Burberry
Burberry

Всю колекцію Burberry осінь-зима 2021/2022 дивіться тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.