До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ода тілесності: нова колекція Saint Laurent весна-літо 2023

"Для мене тіло говорить те, що не можуть виразити слова", — зазначила якось Марта Грем, шанована й радикальна американська танцівниця модерну та хореографка. Не буде безумством думати, що з такою заявою погодився б Ентоні Ваккарелло. Його робота для Saint Laurnt завжди звеличувала тіло; його власне уявлення про тілесність — сильне, святкове, непримиренне.

Saint Laurent

Думки Грем і Ваккарелло несподівано переплелися в колекції Saint Laurent весна-літо 2023 року, показ якої було організовано в казкових умовах французької столиці посеред великого саду з каскадним фонтаном, від якого Марсель Карне був би в захваті. Декорації збудували спеціально для шоу — ми бачили широкі сходи й ідеально укладені плити. Перед шоу Ваккарелло згадав, що він спостерігав за новаторським способом, який Грем використала для своєї постанови 1930 року "Плач" — трубчасті сукні й костюми, що зухвало окреслювали спритні рухи її танцюристів. Ваккарелло вперше відкрив для себе Грем, будучи шанувальником Мадонни в 1990-х, коли попзірка надихалася її роботами.

Реклама
Saint Laurent
Saint Laurent
Saint Laurent

Але для нової колекції Ваккарелло озирнувся на десятиліття в минуле YSL — він освідчився в коханні середині 1980-х, коли моделі ходили олдскульними подіумами в сукнях з капюшоном і драпуванням. Вони були видіннями важкої елегантності, прикрашеної незліченною кількістю коштовних аксесуарів, а макіяж був настільки ж бездоганний, як і зарозумілість, яку вони так вміло демонстрували. Ваккарелло вправно наслідував силует і зробив його дещо повсякденним, розслабленим, зокрема, вдягнув моделей у драповані светри з капюшоном поверх спортивних штанів і додав серію приголомшливих піжамних костюмів, прикрашених гороховим принтом чи виготовлених у чорному й молочному кольорах.

Saint Laurent
Saint Laurent
Saint Laurent

Дизайнер використав усі драпування й каптури для безлічі гарно оформлених суконь, скроєних з різнотипного трикотажу, важкого й непрозорого, який надає сконструйованого вигляду, та світлішого й прозорішого, що ледь приховує тіло. Деякі з цих суконь були вдягнені під широкі шкіряні, твідові чи вовняні пальта й тренчі або комбінувалися з місткими блузонними жакетами, що загиналися всередину в міру того, як їхній крій наближався до талії.

Saint Laurent
Saint Laurent

Колірна палітра колекції Ваккарелло була приємно приглушена, але рішуча: м’які коричневі, пурпурові, верблюжі, оливкові й сіро-коричневі тони перегукувалися із солідними прикрасами з коштовного каміння чи золотими манжетами в стилі Клода Лаланна. Були ледь помітні сандалії й атласні туфлі-лодочки з відкритими п’ятами та блискучими металевими пряжками. Все зійшлося воєдино, щоб створити довершений, відполірований, продуманий, і час повернути це слово, — чітко зроблений образ.

Всю колекцію Saint Laurent весна-літо 2023 дивіться в нашій галереї.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.