До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вишукана елегантність: нова колекція Fendi Couture осінь-зима 2022/2023

Своєю новою колекцією Fendi Couture осінь-зима 2022/2023 дизайнер Кім Джонс розповів про три міста — Рим (де розміщується модний Дім Fendi), Париж (де тенденція до всього японського, як відомо, була джерелом західного мистецтва й ремесел аж до епохи деко) і Кіото (де були виткані репродукції японських кімоно XVIII століття). Більшість колекції була простою й ошатною, відсилаючи до відомого вислову Карла Лагерфельда: "Розкіш — це легкість футболки в дуже дорогій сукні". Джонс продемонстрував елегантні образи в нейтральній палітрі кольорів, а також освідчився в любові оздобленню, виготовленому з найвишуканіших і найдорожчих матеріалів.

Fendi Couture осінь-зима 2022/2023

Дизайнер відкрив показ маскулінним брючним костюмом з напуском з віконії, розкішного матеріалу, який знає небагато хто, зокрема лише фермери в Андах та досвідчені ткачі з Італії. Сировину для виготовлення віконії отримують унаслідок вичісування стад ламоподібних тварин, що живуть у дикій природі. Брючний костюм Джонс доповнив каскадним кольє, що складається з більш як 1000 білих і фантазійних жовтих діамантів. Відтак були ще два образи: елегантне пальто в парі з широкими штанами й сукня-светр з високим коміром, спідницею з розрізом і поясом карамельного кольору.

Реклама
Fendi Couture осінь-зима 2022/2023
Fendi Couture осінь-зима 2022/2023
Fendi Couture осінь-зима 2022/2023

Потім були образи світліших відтінків бежевого з легким рожевим підтоном, виготовлені зі спеціальної телячої шкіри Fendi, а також серія звивистих суконь, прикрашена ботанічними візерунками в стилі печворк і хитромудрою вишивкою. На подіумі з’явилися тонкі сукні-майки зі скручених металевих намистин, асиметричні клаптеві образи з довгими рукавами з японської шовкової тканини, яку Джонс спеціально замовив у традиційних виробників у Кіото, і розшиті бісером піжами в стилі деко. "Я хотів легкості, я хотів простих, реальних форм", — сказав Джонс.

Fendi Couture осінь-зима 2022/2023
Fendi Couture осінь-зима 2022/2023
Fendi Couture осінь-зима 2022/2023

Віддаючи шану Карлові Лагерфельду, Джонс переосмислив кілька культових суконь, подібних до "розбитих дзеркал", які дизайнер створив у 2000 році для Fendi. Йдеться про неймовірно гарні срібні сукні-комбінації з переливами, оздоблені блискітками навскіс, — шифонову сукню кольору "вода-де-ніль" й рожеву. Їх створено із заархівованих зразків, які замовив Лагерфельд і ніколи не скористався ними.

Fendi Couture осінь-зима 2022/2023
Fendi Couture осінь-зима 2022/2023
Fendi Couture осінь-зима 2022/2023

У кутюрній колекції також з’явилися монохромні сукні з поясами на талії в яскраво-жовтому, ніжно-рожевому та м’ятно-зеленому кольорах. Крім того, левову частку уваги дизайнер віддав прозорості, що втілилася в тонких сітчастих сукнях-трубах, блискучих кристалах, а також "голих" вільних образах, прикрашених квітчастими мотивами.

Всю колекцію Fendi Couture осінь-зима 2022/2023 дивіться тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.