До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чорно-біла класика: нова колекція Chanel весна-літо 2023

Загадковий фільм режисера Альона Рене "Минулого року в Марієнбаді" (1961) — це художня революція, що рухається витонченою чарівністю, яку Габрієль Шанель розвинула навколо центральної для неї ідеї — свободи руху. Багато хто намагався розшифрувати цей фільм, але достеменно зрозуміло лише те, що саме він привів Віржині Віар до створення надзвичайної колекції Chanel весна-літо 2023.

Chanel весна-літо 2023

Нова колекція Chanel — це своєрідний колаж, який дизайнерка представила як вільну прогулянку фрагментами фільму. Були твідові жакети, блискучі, розшиті стрічками або прикрашені страусовим пір’ям; елегантні костюми, кардигани й короткі, невагомі на вигляд сукні-пальта; горжетки, чоботи зі стразами, бавовняний трикотаж і маленькі шорти, а також вишукані вечірні сукні.

Реклама
Chanel весна-літо 2023
Chanel весна-літо 2023
Chanel весна-літо 2023

Дизайнерка побудувала колекцію на чорному кольорі й відтінку слонової кістки, використала безліч пастельних тонів, а також додала штрихи золота й трохи принтів у вигляді фірмового подвійного логотипа С, непомітно повторюваного на струмливих сукнях або піжамних штанах. І до всього цього Віар додала нитки позолочених чи стразових намист та сережки-підвіски, дотепно прикрашені крихітними наперстками; зменшені версії культових сумок (насамперед мішкувату повсякденну Chanel 22). У новому сезоні дизайнерка не стримувала власну фантазію й представила на подіумі гламурне взуття, зазвичай не характерне для бренду. Тепер класичні туфлі з контрастними носками представили в блискучій інтерпретації, а ботильйони оздобили сіткою зі стразами.

Chanel весна-літо 2023
Chanel весна-літо 2023
Chanel весна-літо 2023

Класика Рене була не єдиним кінематографічним моментом. Віар попросила Інес і Вінуда зняти в Парижі короткометражний фільм з Крістен Стюарт для відкриття шоу, своєрідну данину поваги стрічці "Минулого року в Марієнбаді". У чорно-білому фільмі Стюарт виходить з кінотеатру, блукає вулицями Парижа, підіймається знаменитими сходами на вулиці Камбон-Шанель, сідає в метро — ​​весь час одягнена у весняно-літню колекцію Chanel, включно з довгою сукнею з рожевого золота з блискітками. Легко зрозуміти, чому Віар так зачарована актрисою: вона носить усе з невимушеною, безцеремонною, щирою легкістю. З того, що вона сказала Vogue в інтерв’ю багато років тому, стало ясно, що мода має для неї найбільше значення. Коли вона говорить про те, ким вважає себе насправді, то позбавлена ​​штучності й манірності. Те саме можна сказати й про Віар.

Chanel весна-літо 2023
Chanel весна-літо 2023
Chanel весна-літо 2023

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.