До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Нестрого щодо справи: креативний директор BOSS Інго Вілтс про німецьку класику

Креативний директор BOSS Інго Вілтс надав німецькій класиці свіже американське звучання. Його формула сучасного чоловічого гардероба – союз формального дрес-коду і атлетичних мотивів.

Кашеміровий светр, Hugo Boss

Показ осінньо-зимової колекції BOSS, флагманського бренду компанії Hugo Boss, відбувся на початку року в Нью-Йорку. У лабіринті висоток Гармент-дистрикт знайти локацію шоу було неважко. "Ідіть за добре одягненими чоловіками" – порадив би, напевно, Льюїс Керолл. На тлі натовпу, екіпірованого в пуховики і парки, гості BOSS нагадували модний європейський десант, який висадився на байдужу американську землю. Чоловіки різного віку в ідеально скроєних пальтах і до блиску начищених черевиках мали стриманий і гордий вигляд. Таку публіку в Нью-Йорку – місті, модою не обтяженому, – майже не зустрінеш. Навіть для барвистого багатоголосся виставки Pitti Uomo у Флоренції або франтівського чоловічого Тижня моди в Парижі цей стриманий корпоративний шик – рідкість.

Реклама
Піджак з шерсті та еластану, шерстяний светр, брюки з шерсті та еластану, шкарпетки, шкіряні лофери, все – Hugo Boss

Інсайдерський жарт звучить так: BOSS – це місце, де купують перший робочий костюм. Німецька компанія Hugo Boss зробила ім'я на створенні ідеальної уніформи для чоловіків, що підкорюють кар'єрний олімп. Традиційно в костюми BOSS одягаються зірки кіно (Лев Шрайбер, Генрі Кавілл) і спорту (боксер Ентоні Джошуа і члени національної збірної Німеччини з футболу).

Шерстяне пальто, Hugo Boss

Креативний директор BOSS Інго Вілтс, схоже, цей жарт знає, тому намагається вивести лейбл на нові території. Рік тому під його керівництвом BOSS почали влаштовувати покази чоловічих колекцій в Нью-Йорку. Тут Інго намагається наповнити їх духом американського sportswear. Дизайнер надихається спортивною атрибутикою, чому є логічне пояснення: 2016 року німець Вілтс прийшов в Hugo Boss з американського гіганта Tommy Hilfiger, де склалася життєстверджуюча мозаїка з національного триколора і емблем студентських братств. Все це Вілтсу близьке, і все це він використовує в колекціях BOSS.

Бавовняний тренч, светр з шерсті і поліаміду, шерстяні брюки, шкіряні лофери, все – Hugo Boss

У новому сезоні Інго змішує стилі, намагається освіжити строгий діловий канон: тонкі стьобані куртки одягає під двобортні пальта з полотняної шерсті, а масивні пуховики – поверх сорочок із замші. Сувору колірну гаму синього, коричневого і білого дизайнер розбавляє жовтими клаптями на куртках з аплікацією у вигляді фігур бейсболістів і контрастною підошвою шкіряних черевиків.

Шкіряна куртка, шерстяний светр, шерстяні брюки, шкарпетки, шкіряні лофери, все – Hugo Boss

На знімальному майданчику Vogue UA моделі Кохей Такабатаке і Мортен Нільсен приміряють речі з нової колекції: вузькі костюмні двійки з шерсті, рибальські светри з високим горлом (їх рекомендовано недбало заправляти в штани) і тренчі з молочної бавовни і жовтого вінілу – в таких можна вирушати на зйомки технотрилера. Німецьку точність і увагу до деталей видно в усьому: на спортивних штанах запрасовані рівні стрілки, а шви плаща без підкладки запаковані в контрастну стрічку. Навіть високі шерстяні шкарпетки в BOSS підібрані строго за правилами – в тон взуття на товстій підошві.

Шерстяне пальто, бавовняна сорочка, кашеміровий светр, шерстяні брюки, все – Hugo Boss

У фінальному кадрі зйомки – величезний, розміром з тенісний стіл, кейп з аплікацією у вигляді квадратних букв HB, які нагадують абревіатуру зі студентських світшотів. Дістати його на зйомку вдалося тільки з другого разу – такий був навколо цієї колекції ажіотаж. У BOSS пояснюють: подібні речі-блокбастери роблять з прицілом на шоу, і у вільний продаж вони, зазвичай, не надходять. Тут же згадую, як на нью-йоркському показі публіку зустрічали ідеально вистрижені тевтонські чоловіки зі штату компанії, одягнені в монохромні копії цих кейпів. Шкода, якщо все це добро в новому сезоні дістанеться тільки їм.

Пальто з шерсті і кашеміру, шкіряний джемпер, все – Hugo Boss
Тренч з поліестеру, кашеміровий светр, кашемірові брюки, все – Hugo Boss
Шерстяний светр, Hugo Boss
Шерстяні брюки, шерстяне покривало, шкарпетки, шкіряні лофери, все – Hugo Boss

Фото: Manolo Campion @Jones-Mgmt

Стиль: Vena Brykalin

Грумінг: Eric Polito@Art Department

Сет-дизайн: Daniel Horowitz

Кастинг: Adam Browne @Six Wolves

Асистенти фотографа: Jordan Walczak, Teddy Nelson

Моделі: Kohei Takabatake @IMG, Morten Nielsen@IMG

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.