До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Трішки магії: як створюють кутюрні образи Christian Dior

Минулого тижня французький модний Дім Dior представив нову кутюрну колекцію, яка була присвячена світу цирку. Vogue.ua знає, як створювали її ключові образи і деталі.

Вишивання

Вишивка – невід'ємна частина кутюрних речей. У новій колекції Christian Dior саме вона допомогла передати все розмаїття циркового світу. Майстри модного Дому цього разу активно працювали з лелітками: вишивали ними блискучих слонів і переливчастих мавп. Завдяки такій грі фактур тварини наче оживали на одязі. Ще один твір мистецтва – сукня, створена в майстернях Vermont, вишиті принти якої нагадують малюнки Бернара Бюффе з впізнаваними чорними контурами.

Реклама

Головні убори

Головні убори для колекції створював британець Стівен Джонс, який придумав блискучі шапочки-очіпки, що нагадують про Коломбіна і втілюють ідею циркової феєрії. Вони розшиті лелітками різних відтінків і прикрашені вуалями, зі стразами, що нагадують сльози.

Створення піджаків

У новій колекції піджаки Bar з'являються в декількох інтерпретаціях. Це і виконані з найлегшої органзи, і прикрашені вертикальними різнокольоровими смугами з шкіряного атласу, і доповнені впізнаваними цирковими елементами – застібками-клевантами. До речі, останні виконані вручну в майстерні Lesage. Їх форма у вигляді трилисника створена на основі архівних зразків. На думку Марії Грації К'юрі, саме клеванти надають колекції графічності і нагадують про образи дресирувальників у цирках зразка XIX століття.

Вінтажний флер

Одним з найбільш трудомістких образів колекції стала сукня, натхненна архівами модного Дому. Її вирізняють деталі в стилі ар-деко, з'єднані з великими ромбами – принтом, що асоціюється з образом Арлекіно. Майстри Christian Dior під час її створення використовували несподіваний прийом – ромби, спеціально вишиті на тканині і прикрашені стразами, додатково були пом'яті. Цей поетичний вінтажний ефект – нагадування про потерті циркові вбрання – ілюструє гру Dior з традиційними секретами майстерності.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.