До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Назад у майбутнє: ZENITH створили унікальний годинник з рідкісним механізмом

Швейцарський бренд ZENITH, Карі Воутилайнен та аукціонний підрозділ Phillips з участю Bacs & Russo створили новий сучасний годинник, обладнаний історичним механізмом.

Calibre 135 Observatoire Limited Edition

ZENITH уперше в історії випустили годинник, обладнаний рідкісним механізмом з архівів мануфактури, який дістав найбільшу кількість премій в епоху розквіту хронометричних змагань. Авторами цієї ініціативи стали Аурел Бакс та Олександр Готбі з аукціонного Дому Phillips. Підрозділ запросив знаменитого незалежного майстра Карі Воутилайнена для реставрації та ручного оздоблення механізмів ZENITH Calibre 135-O. Як результат – сучасний хронометр, випущений лімітованою серією в 10 екземплярів. Ексклюзивне право на продаж належить аукціонному Дому Phillips.

Реклама
Calibre 135 Observatoire Limited Edition

Гості презентації ексклюзиву здійснили подорож у 1950-ті в одному з культових женевських кінотеатрів – їм показали короткий фільм, який розповідає про цю співпрацю. Саме в цей період ZENITH зміцнив свою репутацію видатного виробника високоточних хронометрів завдяки механізму Calibre 135-O. "Два з половиною роки пішло на те, щоб завершити цей проєкт, – коментує генеральний директор ZENITH Жюльєн Торнар. – Наша місія – подарувати друге життя цим раритетним механізмам. А це стане можливим лише тоді, коли вони опиняться на зап’ястках десяти щасливчиків, їхніх нових власників – замість лежати в музеї під склом".

Calibre 135 Observatoire Limited Edition

Механізм Calibre 135-O, що його розробив Єфрем Джобен, випускався з 1949 до 1962 року у двох версіях: у комерційній та призначеній тільки для хронометричних змагань, організаторами яких є обсерваторії. Ці механізми "O", які ніколи раніше не продавали й не закріплювали в корпусах наручного та кишенькового годинників, пройшли суворі випробування за контрастних температур, тест на ударостійкість і роботу в шести положеннях, незмінно демонструючи хронометричну точність з мінімальними похибками.

Calibre 135 Observatoire Limited Edition

Для нової обмеженої серії відібрали 10 механізмів 1950–1954 років, тріумфального періоду, коли Calibre 135-O ставав переможцем п’ять років поспіль – небувалий рекорд. Завдяки роботі Карі Воутилайнена з реставрації та оброблення цих історичних механізмів вони перетворилися із суто змагальних пристроїв на витвори годинникового мистецтва. Воутилайнен наголошує: "Ті, хто працював над цими механізмами, були найкращими годинникарями свого часу. Вони володіли майстерністю, що давала змогу досягти небувалої точності. Ця точність зберігається і через 70 років. Ми були просто зобов’язані зберегти цю досконалість".

Calibre 135 Observatoire Limited Edition

На презентації з нагоди запуску Жюльєн Торнар наголосив, що незабаром світ побачить і одинадцятий екземпляр ZENITH Calibre 135-O, ще ексклюзивніший. Його продадуть з аукціону Phillips у листопаді 2022 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.