До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Національний колорит: нова колекція Lake Studio

Креативні директорки Lake Studio Анастасія Рябоконь і Олеся Кононова завжди зверталися до мистецтва як до джерела натхнення. У своїх творчих пошуках дизайнерки приходили до різних напрямів та елементів культури: до естетики італійського Відродження, східних і азійських традицій, американського чорно-білого кіно.

Цього разу Анастасія й Олеся повернулися до основ і вивчали український колорит: особливості національного костюма й стиль українського бароко, який активно розвивався у XVII-XVIII століттях. Цей напрям вирізняється стриманістю форм у поєднанні з пишним оздобленням — що відображено в колекції, де строгі силуети сусідять з фактурними тканинами.

Реклама

Дизайнерки працювали із шовками різних фактур: у колекції був використаний класичний для Lake Studio сатин кількох відтінків, цупкий крепдешин і японський шовк, нове покоління поліестеру. Ця тканина адаптована до реалій сучасного світу: вона не мнеться й гарно драпується, підкреслюючи природні вигини фігури. Представлені й образи з тонкої та щільної вовни, а також із суміші кашеміру й ангори.

Силуети — чіткі, архітектурні та геометричні, підкреслені декором і тканинами: наприклад, вишивкою ришельє, яка прикрашає і шовковий, і вовняний одяг. Як реверанс традиційному українському костюмові до колекції ввійшли корсет, вишивка — наприклад, квіти маку. Вовняні костюми зі спідницями, зробленими за принципом плахти, мають вигляд варіацій на тему нижньої довгої сорочки, яку вдягали під основну сукню.

За кольорами колекція розділена на п’ять блоків: Анастасія й Олеся спеціально підбирали такі відтінки, що ідеально поєднуватимуться один з одним. Тут — червоний, грушевий, чорний, відтінок молочного шоколаду й білий. Дизайнери додали й жакард, плетіння якого теж відсилає до естетики українського костюма.

Особливої уваги традиційно надано принтам: вони родом зовсім з іншої епохи української історії, з другої половини XX століття. Натхненням для їхнього створення слугувала виставка "Лабіринти ЛКСФ", якою опікувався Павло Гудімов.

У колекції використано два принти. У першому — малюнки з двох тарілок: на тканині уживаються курочки Петра Марковича й олені Зіновія Берези. А другий принт зображує танцівливого гуцула й двох дівчат, що розташувалися на тлі квітів хмелю. Танцівників створила художниця Марія Курочка.

Цього сезону для створення ювелірної лінійки дизайнерки Lake Studio звернулися до партнерів з Японії, Китаю, Америки й Туреччини. Знову використовуються перли — вони застигли у витягненій, неправильній формі, немов їх занурили в розплавлене золото. А ще вперше в лінійці з’являються каблучки — вони сусідять з брошками, підвісками й сережками.

<b>lake studio new collection</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.