До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Легкість і свобода: нова колекція Giorgio Armani весна-літо 2022

Джорджіо Армані заснував свій однойменний бренд, коли йому було приблизно 40 років, на гроші, отримані від продажу свого VW Beetle. Відтоді він створив найбільшу компанію на чолі з одним акціонером і посів своє місце як один з найважливіших і найвпливовіших дизайнерів у світі. Нині на Тижні моди в Мілані він нагадав нам, з чого все починалося. Вперше за більш ніж 20 років Армані презентував колекцію в маленькій підвальній кімнаті свого власного будинку в Мілані. У тих, хто був там раніше, це викликало щасливі спогади, а для тих, хто завітав уперше, — підкреслило значущість події.

Giorgio Armani весна-літо 2022

Нова колекція Giorgio Armani весна-літо 2022 побудована на простому, але глибокому почутті — любові до моря й сонця. Це має велике значення для Армані, дизайнера, смаки якого більше azzurro, ніж celeste. Моделі широко усміхалися в стилі старої школи й плавно дефілювали подіумом, немов пливли до берега на розкішній яхті. Деякі з них роками працювали для містера Армані, і для більшості усмішки здавалися такими ж невимушеними, як і одяг — стримано скроєним.

Реклама
Giorgio Armani весна-літо 2022
Giorgio Armani весна-літо 2022
Giorgio Armani весна-літо 2022

Елегантний модернізм, що панує в багатьох його будинках, злився воєдино з виразно північноафриканською атмосферою острова Пантеллерія з лавових скель, де Армані відпочивав цього літа. Цей кочовий стиль, що відповідає естетиці Армані, з’явився в його першому офлайновому показі на подіумі в Мілані після пандемії. "Фактично, я збагатив колекцію якоюсь циганською свободою, що ґрунтується на легкості й раптових сплесках кольору. Я хотів дослідити легкий, безтурботний бік одягання по-своєму", — написав дизайнер у нотатках. Кочові впливи проявилися у вигляді шовкових хусток на голову й штанах саруел, які визначили його сезонний силует, легкий і драматичний водночас.

Giorgio Armani весна-літо 2022
Giorgio Armani весна-літо 2022
Giorgio Armani весна-літо 2022

Під саундтрек італійської класики ми побачили перехід від плавних струмливих суконь до невагомих образів із сильфіди із зав’язками на талії. Було вбрання в сіро-коричневій кольоровій гамі, ніжно-блакитних і рожевих відтінках, чудовий топ з рельєфним зображенням ластівок і візерунки, які свідомо деконструювали знакові підписи Армані на сегментний декор. Завдяки своєму легкому й вільному вектору колекція явно була присвячена вечірнім виходам, які посідають одну з головних ніш у модному Домі. Сукні, що уособлюють неземну легкість, виражену в тонких, прозорих, мерехтливих спідницях з вишуканими прикрасами, виготовленими в пастельних тонах, закрили шоу Giorgio Armani.

Giorgio Armani весна-літо 2022
Giorgio Armani весна-літо 2022
Giorgio Armani весна-літо 2022

Всю колекцію Giorgio Armani весна-літо 2022 дивіться тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.