До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Made in Ukraine: HVOYA – бренд з ідеальними балетками та правильними цінностями

Обкладинка Олени Зеленської для американського Vogue наприкінці липня стала однією з найбільш обговорюваних тем в українському медіапросторі й навіть дала старт масштабному флешмобу, в межах якого жінки підтримали першу леді, сидячи, як їм хочеться. І поки одні обговорювали позу Зеленської на цій вже історичній фотографії, інші звернули увагу на її образ й особливо на взуття – замість класичних туфель стилістка знімання Юлія Пеліпас підібрала для першої леді елегантні чорні балетки. Їхнім автором виявився український бренд HVOYA. Розповідаємо про нього докладніше.

Олена Зеленська в балетках HVOYA на обкладинці американського Vogue

Ці лаконічні й прості на перший погляд балетки мають дуже символічну назву Ballerinas Di, що відсилає ще й до образу принцеси Діани. Ця смілива жінка також не боялася йти проти громадської думки, вірячи у свої ідеали та принципи. До того ж балетки вона носила в різних життєвих ситуаціях, демонструючи, що елегантність далеко не завжди залежить від висоти підборів. В українок сьогодні любов до подібних моделей має інші причини — ти не знаєш, що з тобою буде за секунду й куди треба буде бігти, тому твоє взуття має бути зручним, і, звісно, ж гарним.

Реклама
Балетки HVOYA

Зручність взагалі є одним з пріоритетів марки HVOYA, яка, крім взуття, ще спеціалізується на випуску лаконічних сумок. Бренд любить працювати з м’якою шкірою, а ті самі балетки навіть порівнює з чешками. "У HVOYA ми намагаємося об’єднати комфорт і жіночність у єдине ціле в контексті тих умов, які диктує сучасність. Світ вимагає від жінки бути швидкою, активною, мобільною – розповідають у бренді. – І ми підкоряємося йому — просто робимо зручне взуття й сумки. У своїх колекціях ми культивуємо чистоту ліній і лаконізм. Геометрію форм і пропорцій. Увагу до матеріалів і деталей. А найкращі італійські шкіри й велюри дають нам можливість створювати речі, які хочеться носити".

Взуття на підборах у колекціях марки також можна побачити, але це підбори, на яких можна не просто гарно стояти. Нерідко саме вони стають центром уваги в тій чи іншій парі. "Саме за допомогою них ми втілюємо ідею "нової фемінності" — легкої, невигадливої, самобутньої", – додають у HVOYA.

Попри свій потяг до лаконічності та естетики 1990-х, у HVOYA не забувають працювати і з українською спадщиною, демонструючи, як її можна переосмислити в сучасному ключі. Приклад цього – новий літній дроп бренду Vyazani. Povyazani., що продовжує історію використання ручної вишивки на взутті HVOYA. Тільки цього разу майстри не просто використовували окремі декоративні прийоми, а створили повністю в’язане взуття, яке відсилає до українських традицій плетіння. "Створення колекції розпочалося ще до повномасштабного вторгнення, тож вона про мир і мирне життя. Про нас українців, таких працьовитих, талановитих та гарних. Крізь часи — про спадок і ремесло, про талант і дар. Про нас нових, коли тепер є розуміння, що життя, як нитка, — може обірватись у будь-яку мить. Наші ж нитки — міцні".

Літній дроп HVOYA
Літній дроп HVOYA

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.