До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Аріна Любителева, Тетяна Пренткович і Аліса Фетісова — про якісні речі й усвідомлену моду

Усвідомлене споживання — поняття, яке часто йде пліч-о-пліч з такими критеріями, як якість, обмежена кількість і "друге життя". У спільному проєкті Vogue UA і Lamoda.ua дівчата, у житті яких мода займає важливе місце, — Аріна Любителева, Тетяна Пренткович і Аліса Фетісова — розповідають про свої взаємини з модою, про улюблені бренди й підході до шопінгу.

Аріна Любителева
Боді Sandro; штани Sandro

Про модельний бізнес. Я потрапила в модну індустрію, коли мені було 17 років, завдяки участі в телевізійному реаліті "Топмодель по-українськи". Одним з експертів проєкту був модельний скаут Сергій Нікітюк, який запропонував мені роботу в агенції Sharm. Серії ще були в ефірі, а я вже полетіла за своїм першим модельним контрактом.

Реклама

Про власний стиль і вміст гардероба. Мій стиль різний, я поки ще в пошуку свого універсального образу. Головне завдання на сьогодні — щоб кожна річ у моєму гардеробі легко поєднувалася з будь-якою іншою. Я абсолютно точно не можу уявити свій гардероб без пари Levi's 501, чорного піджака, білої майки та чорних черевиків Dr. Martens з веганської шкіри.

Боді Sandro; штани Sandro; піджак Sandro

Про ідеальний models look. На кастингах у Нью-Йорку зазвичай усі носять чорне: джинси, футболки, косухи, величезні шарфи. Але мені здається, що часи змінюються, і актуальною тенденцією стає акцент на твій внутрішній світ, на те, якою ти є особистістю.

Про улюблені бренди. Я закохана в Rick Owens (і навіть особисто знайома з дизайнером). Також у моєму гардеробі must have — Loewe, Zimmermann, Joseph та, звісно, такі українські бренди, як Ienki Ienki, Vita Kin і FROLOV.

Про важливість якості одягу. Ні для кого не таємниця: якщо всі бренди у світі почнуть раціональніше ставитися до обсягу продукованої продукції, то це дуже допоможе нашій планеті. Адже людям не потрібна така величезна кількість речей, яку щорічно виробляють тоннами і за фактом просто засмічують довкілля.

Тому важливо бути свідомим споживачем і робити ставку не на кількість речей у гардеробі, а на їхню якість і комбінаторність. І якщо в запалі шопоголічної пристрасті вам захочеться купити чергові джинси, які ви вдягнете один раз, — тікайте з крамниці.

Джемпер Theory; штани Polo Ralph Lauren; сабо, Kenzo

Про екологічність брендів у гардеробі. Для мене дуже важливо зважено купувати речі. Це і є екологічність якоюсь мірою. По змозі намагаюся вибирати речі з перероблених або sustainable-матеріалів, наприклад, ті ж веганські Dr. Martens або adidas by Stella McCartney. Останні, до речі, представлені в межах розділу Lamoda Planet.

Я давно не роблю імпульсивних покупок. Ретельно підбираю одяг, що мені потрібен. А в разі коли перестаю носити ту чи іншу річ, — продаю її на своєму рисейл-акаунті.

Тетяна Пренткович
Сукня, Maje; сабо, N21

Про важливість моди. Скільки себе пам’ятаю, я завжди намагалася стежити за трендами й одягатися відповідно. Навіть коли була студенткою і не мала великого капіталу, для мене було звичайною практикою витратити 3/4 місячного бюджету на нові сукні, а потім деякий час їсти самі макарони. Також я прекрасно знаю, що таке секонд-генд і вважаю, що це чудове відчуття, коли знаходиш там круту брендову річ за копійки!

Нині я можу дозволити собі все, що хочу, але намагаюся не просто наслідувати тенденції, а купувати речі, які уособлюють мій власний стиль і авторський почерк. Так, я обожнюю дивні сумки та взуття. Вони — головні акценти в моїх образах. А ось одяг може бути максимально базовим і практичним.

Сарафан, Maje; сумка, MM6 Maison Margiela; босоніжки, Versace Jeans Couture

Про улюблені речі. Мені здається, що база в усіх однакова. Я люблю брючні костюми, не уявляю свого гардероба без простих білих футболок, суконь-комбінацій, кепок і цікавого взуття, як у Margiela. І звісно ж, незвичної сумочки.

Про чищення гардероба. Я обожнюю проводити ревізію свого гардероба. Щомісяця я роблю це сама, а раз на сезон — разом зі стилісткою. Вона допомагає мені побачити абсолютно нові комбінації звичних речей. Все, що відсіваю, роздаю команді або продаю.

Сукня, Maje; сабо, N21

Про улюблені бренди. Мені подобаються різноманітні бренди найрізноманітніших цінових категорій. Серед українських, наприклад, люблю ТОТЕ, DAFF, Jamemme. Серед мас-маркет-компаній завжди вибираю COS за їхні фасони і якість тканин. Серед преміум- і люкс-сегментів це може бути все, що завгодно: від Polo Ralph Lauren і Theory до Prada, Jacquemus, Marni.

Аліса Фетісова
Сукня Helmut Lang; туфлі MM6 Maison Margiela

Про перші кроки в модній індустрії. Для мене мода — це мистецтво, постійне відчуття чогось нового, спосіб життя, невичерпне джерело натхнення. Мені подобається за допомогою одягу самовиражатися, розповідати про себе оточенню.

Вперше взаємодіяти з модою як такою я почала в досить юному віці. Але взагалі я впевнена, що це в мене в крові, оскільки моя мама завжди мала дуже стильний вигляд. Переглядаючи її старі фото, постійно бачу тенденції, які знову стають популярними щосезону. Ще в підлітковому віці я захоплювалася походами в секонд-генд і стокові крамниці. На свій смак відбирала й купувала одяг, який потім продавала дівчаткам онлайн. Трохи згодом я відкрила для себе вінтажні ринки. Весь цей досвід, бажання пізнавати й робити щось, пов’язане з модою, спонукало мене стати професійною стилісткою.

Сукня Helmut Lang

Про вінтажний одяг. Світ вінтажу я відкрила для себе саме завдяки секонд-гендам, коли не було грошей на придбання нового дизайнерського одягу. Там я завжди могла знайти дуже круті моделі і, головне, дуже якісні і за найприємнішою ціною. Досі всі друзі кажуть, що в мене дар серед мотлоху відкопувати шедеври. Час минав, можливість купувати новий брендовий одяг з’являлася, а любов до виловів нікуди не поділася. Пам’ятаю свій перший вінтажний ринок в Амстердамі, де я провела пів дня. Колекційні прикраси, сумочки Dior родом з 1980-х — від цього дух захоплює, це історія, яку ти можеш продовжити.

Боді MM6 Maison Margiela; штани The Kooples

Про скарби особистої колекції. У мене є дві улюблені сумки — нейлонова Prada кінця 1990-х і сумка Dior 2000-х. Також у моїй колекції багато піджаків і сорочок з чоловічого плеча від відомих світових брендів і прикраси з вінтажних ринків Європи. Мрію знайти вінтажну сумку Chanel 2.55.

Про критерії до одягу. Звісно, важливу роль відіграє якість. Часто свій вибір зупиняю на моделях неабиякого крою і фасону, цікавих фактур. Я люблю лаконічний і мінімалістичний одяг, який часто вибираю в таких брендів, як Maje, Marni, Maison Margiela, Sandro, Theory, Joseph, багато які з них часто купую на Lamoda.

Улюблені преміальні бренди Тані, Аріни й Аліси — Theory, MM6, Marni, Maje, Polo Ralph Lauren та інші — представлені наLamoda Premium.

Production: Format bureau

Director: Kirill Sulyga @5.films

DP: Maksym Baranov

Edit: Yurchuk Bogdan

Photo: Danil Kaistro

Style: Anastasiia Yatsenko

Makeup: Vitalia

Hair: Yevgeniya Kozlova

Stylist Assistant: Anya Naydenova

Producer: Marina Sandugey-Shyshkina

Text: Marina Shulikina

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.