До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хто тут бос: що слід знати про осінню колекцію BOSS

Колекція BOSS осінь-зима 2018/2019 вкотре підтвердила культовий статус німецького бренду. Vogue UA побував за лаштунками нью-йоркського показу.

Під'їзд до мангеттенського Pier 36, локації шоу BOSS, був перекритий низкою лімузинів і натовпом папараці. Те, що відбувалося, нагадувало з'їзд гостей на вечірку Vanity Fair: серед зірок та інфлюенсерів з усього світу були: Ванесса Кірбі і Річард Медден, Барбара Палвін і Ділан Спроус, Малума і Гуанпу Зуріта – зрозуміло, в BOSS. Усі дуже молоді і дуже впливові – такою бачить бренд свою ідеальну аудиторію.

Реклама

Під треки Miss Kittin і Раяна Девіса шоу під назвою BOSS Curated відкрили моделі в монохромних вбраннях кольору camel – у дусі нью-йоркських япі зразку 1980-х. Широкоплечі двобортні чоловічі пальта і костюми вільного крою, як і жіночі жакети і пальта довжиною майже до підлоги з ратину і стриженої овчини, гармонійно поєднувалися з водолазками і подовженими штанами, що витягували силует. Бежеву лінію завершив ідеально скроєний жіночий шкіряний костюм-двійка з суворого архітектурного жакета та широких прямих штанів. Вигляд всі речі мали дуже нью-йоркський, лаконічний і діловий, але при цьому без натяку на консерватизм Гордона Гекко: светрівки з капюшонами і смугасті джемпери на чоловіках або спідниці на запах і нескінченно високі ботфорти на жінках – зробили класичні ансамблі сучасними і розслабленими. Бежеву низку продовжили інші різнобарвні блоки колекції: білий і відтінку топленого молока, фуксія і рожевий, глибокі navy і антрацит. А завершилося шоу виходами в чорних вбраннях – незмінно ефектних, чи то супероб'ємний жіночий піджак з овчини, пошитий за подобою шкірянки-косухи, чи чоловічий бушлат з жорсткої глянцевої шкіри. Традиційний для BOSS суворий діловий одяг розбавляли спортивні речі і модерністські елементи: парки, стьобані пальта, об'ємні светри з похилими плечима, необроблені краї і контрастні підкладки.

"Колекція побудована на спадщині BOSS, з його фірмовими костюмами і строгим кроєм, – сказав креативний директор Інго Вілтс за лаштунками після показу. – Однак цього сезону крій значно розслабленіший. Тканини хоч і об'ємні, але легкі і м'які". Вілтс надихався стилем завсідників арт-галерей у нью-йоркському Челсі – вони завжди ошатні, але їхня елегантність має дуже невимушений вигляд. Звідси слово curated – "кураторський" – в назві і гештегах до колекції.

BOSS завжди у тренді і при цьому по-німецьки практичний: класичні силуети легко поєднуються один з одним і з базовими речами, дорогі матеріали слугують не один сезон, а ультрамодні деталі дають змогу йти в ногу з часом. Такий вигляд і має мати справжній бос.

Текст: Філіп Власов

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.