До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

За межами реальності: колекція Valentino Couture осінь-зима 2020/2021

Італійський модний Дім Valentino 21 липня представив свою кутюрну колекцію осінь-зима 2020/2021 у Римі. Дизайнер П’єрпаоло Піччолі провів шоу під назвою "Шоу: витонченість і світло, діалог між П’єрпаоло Піччолі й Ніком Найтом" у знаменитій римській кіностудії Cinecitta. Дизайнеру вдалося на мить вивести світ моди з реальності й перенести його у світ мрії. Моделі від Маріякарли Босконо до Вітторії Черетті або сиділи на гойдалках, підвішених до стелі, або стояли на високих прихованих платформах — білі сукні сліпуче сяяли на чорному тлі в студії. "Я хотів поставити в центрі сюжету моду, жінок і поезію", — прокоментував шоу П’єрпаоло Піччолі.

Valentino Couture осінь-зима 2020/2021

Всього до білої колекції Valentino Couture увійшло 16 образів з ніжного шифону й тафти, прикрашених невагомим пір’ям і блискучими торочками, що спадають долу. На створення суконь знадобилося до 4000 годин ручної кропіткої роботи й 350 метрів тканини. Піччолі журився, що через пандемію не мав змоги відтворити фірмові принти й розкішну вишивку модного Дому, тому вирішив показати білу концептуальну колекцію. "Я не хотів відчувати обмеження. Кутюр створений для емоцій, мрій", — сказав він.

Реклама
Valentino Couture осінь-зима 2020/2021
Valentino Couture осінь-зима 2020/2021
Valentino Couture осінь-зима 2020/2021

Піччолі залучив до співпраці відомого британського фотографа Ніка Найта для створення цифрового формату колекції. Спершу був показаний відеоролик, у якому проєкції квітів і пір’я грали на сюрреалістичних і театральних сукнях, які, здавалося, ширяли на сцені повітряного цирку. Потім завіса відкрилася і всі змогли побачити другу частину шоу — тепер уже повністю білосніжні сукні статично стояли на сцені.

Valentino Couture осінь-зима 2020/2021
Valentino Couture осінь-зима 2020/2021
Valentino Couture осінь-зима 2020/2021

Ідея перенести шоу в Cinecitta, римську "фабрику мрій", спонукала його додати концепцію "магії раннього кіно", нагадавши німі чорно-білі фільми зі срібними блискітками й водоспадами блискучих торочок. Для цього він замовив невидані аудіозаписи FKA Twigs — її надзвичайний голос лунав над моделями, які ширяли в цифровому виконанні Ніка Найта.

Всю колекцію Valentino Couture осінь-зима 2020/2021 ви можете переглянути тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.