До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Kering і LVMH виділили 300 мільйонів євро на відновлення Нотр-Дама

Увечері 15 квітня в Парижі загорівся Нотр-Дам де Парі – один із символів міста і всієї Франції. Полум'я зайнялося в районі будівельних риштувань. Вогнеборці гасили його до п'ятої ранку і їм вдалося зберегти башти і основні конструкції собору, а ось дах, шпиль і годинник врятувати не вдалося.

Пожежа в Нотр-Дам де Парі

Президент Франції Еммануель Макрон вже оголосив про те, що держава відновить цей пам'ятник архітектури і закликав усіх небайдужих допомогти йому. Одним з перших відгукнувся Франсуа-Анрі Піно, власник модного холдингу Kering, в який входять бренди Saint Laurent, Gucci і Balenciaga. Його сім'я пожертвує 100 мільйонів євро на відновлення собору, а також готова брати активну участь у всіх діях.

Реклама
Скетч художниці Крістіни Корреа Фрейлих, який вона опублікувала у себе в Instagram, миттєво став вірусним

Через кілька годин з'явилася і відповідь від представників іншого модного холдингу LVMH. Бернар Арно оголосив, що його компанія пожертвує вже 200 мільйонів доларів на відновлення собору.

Нотр-Дам де Парі

За попередніми оцінками на реставрацію Нотр-Дам де Парі потрібно близько 10 років. Повну суму збитку експерти поки не називають, адже тільки вранці пожежники змогли загасити всі місця загорання.

Нотр-Дам де Парі, кінець ХІХ століття

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.