До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як магазин Prada отримав роль у телешоу The Simpsons

Коли 2005 року в місті Марфа (штат Техас), населення якого не перевищує 2000 людей, з'явився магазин Prada, він повністю змінив ландшафт. Раптово це забуте всіма місце стало обов'язковим пунктом відвідування для шанувальників бренду всього за за одну ніч. Від візиту у Марфу не втрималася навіть Бейонсе. І ось тепер знову культовий "магазинчик" Prada нагадав про себе епізод серіалу The Simpsons, який показали в неділю, присвятили Prada Marfa. Під час автомобільної поїздки через Техас сім'я Сімпсонів проїжджала повз магазин і Мардж, коли побачила вітрину, миттєво вистрибує з машини. "Prada! В середині "нічого"?. Мудра у свій юний вік Ліза швидко поправляє свою маму: "Це зовсім не магазин, а художня інсталяція!".

Prada Marfa це постійна інсталяція скандинавських художників Елмгріна та Інгара Драгсета, розташована на північний захід від міста Марфа, яку відкрили 1 жовтня 2005 року. Художники назвали цю роботу "проектом поп-архітектурного ленд-арту". Будівля, що нагадує магазин Prada, побудована по-справжньому, з використанням сирцевої цегли, штукатурки, фарби, скляних панелей, алюмінієвої рами і МДФ. Однак, двері магазину завжди закриті. На двох вітринах розташовані справжні товари Prada, взуття та сумки, які відібрала і надала Міучча Прада з колекції бренду осінь-зима 2005 року, дизайнер також дозволила художникам використовувати товарний знак Prada для цієї роботи. Проект профінансував Фонд художнього виробництва (APF), Ballroom Marfa, центром сучасного мистецтва і культури.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.