До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Із чого складається естетика Alberta Ferretti

Італійський модний Дім Alberta Ferretti заснувала дизайнерка Альберта Ферретті 1974 року. В основу ДНК бренду лягли прості й водночас елегантні силуети, хвилясті тканини й всілякі драпірування. Візитна картка всіх колекцій Ферретті — вечірні романтичні вбрання з найтоншого шифону різноманітних відтінків, завдяки чому в модній спільноті дизайнерку негласно називають "королевою шифону". За 45 років бренд не зрадив своїх традицій — речам з колекцій Alberta Ferretti як і раніше притаманні легкість, чуттєвість і романтичні нотки. 2 травня Альберта Ферретті святкує день народження, а vogue.ua розбирається в естетиці бренду.

Alberta Ferretti осінь-зима 2019/2020
Як усе починалося

Альберта Ферретті наслідувала свою матір, яка була кравчинею. Дівчина у 18 років відкрила бутик у курортному містечку Каттоліка на узбережжі Адріатичного моря й стала там продавати сукні власного дизайну, які відразу знайшли успіх і згодом стали легендарними. У 1981 році відбувся дебютний показ колекції Alberta Ferretti на міланському Тижні моди, а через три роки Ферретті запустила демократичну лінію Philosophy di Alberta Ferretti. З 2001 року її колекції розширилися до ліній аксесуарів, спідньої білизни й пляжного одягу.

Реклама
Альберта Ферретті
Головна ідея бренду

Одяг бренду Alberta Ferretti — це історія про сильних і незалежних жінок, але в глибині душі ніжних і чуттєвих натур. Дизайнерка віддає перевагу елегантним образам, проводячи паралель між собою й дівчиною Alberta Ferretti.

Alberta Ferretti весна-літо 2019
Сукні із шифону

Alberta Ferretti широко відома модній публіці своїм ефірним вечірнім одягом. Ключовим елементом всіх колекцій Alberta Ferretti є сукні із шифону, які правильно підкреслюють жіночу елегантність. Як говорить сама дизайнерка: "Одяг не має кричати. Для суконь Alberta Ferretti характерна вишукана витонченість. Їх хочеться одягати знову й знову. Вони не набридають".

<b>платья из шифона</b>

Вибір знаменитостей

Сукні від Alberta Ferretti — класика вечірнього дрес-коду. Багато хто зі знаменитостей вибирає образи італійського модного Дому для урочистих виходів на червоні доріжки. Серед постійних клієнтів бренду Ума Турман, Ельза Госк, Ірина Шейк, Єва Лонгорія, Демі Мур, Мадонна, Ніколь Кідман, Сальма Гаєк та інші зірки.

<b>Alberta ferretti знаменитости</b>

Rainbow Week Collection

У січні 2017 року Alberta Ferretti запустили колекцію різнокольорових светрів з вишитими назвами днів тижня, яка пізніше стала культовою. "З такою кількістю справ, на яких потрібно зосередитися, я можу забути, який тепер день тижня, — розповідає Альберта. — Мої помічники пожартували, що я маю випустити такі футболки, щоб нагадувати собі про це". Нині колекція Rainbow Week розширилася до спортивних костюмів, футболок і купальників і стала фаворитом багатьох знаменитостей. К’яра Феррані, Леандро Медін і Анна Делло Руссо не знімають улюблених різнокольорових світшотів і футболок Alberta Ferretti.

<b>стрит Af свитера</b>

Alberta Ferretti нині

Нині модний Дім Alberta Ferretti взяв курс на сучасну жіночність. В умовах динамічного ритму життя, де дівчата переміщаються з ділової зустрічі на світський захід, не завжди легко підібрати відповідний універсальний образ. Alberta Ferretti вирішує це питання — тепер у колекціях бренду, крім культових шифонових образів, з’явилися утилітарніші речі. Бренд пропонує сучасні інтерпретації шкіряних виробів, небанальні замшеві спідниці, функціональні великі кишені, oversize-пальта й велику кількість вільних штанів з високою посадкою.

Alberta Ferretti весна-літо 2020

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.