До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Голос Америки: що потрібно знати про нову колекцію Майкла Корса

Цього сезону Майкл Корс оспівує американський стиль життя — і закликає з оптимізмом дивитися в майбутнє.

У флагманській весняно-літній Michael Kors Collection дизайнер міксує горохові сукні для чаювань і блискучі вечірні вбрання в дусі старого Голлівуду, клубні картаті піджаки й манірні плісировані спідниці, матроські кашкети й панківські заклепки. Корс грає в американу, прикрашаючи кашемірові светри й спортивні штани зірками та смугами національного прапора США.

Реклама
Рекламна кампанія Michael Kors весна-літо 2020

У такого патріотизму є передісторія. Торік Корс побував на острові Елліс у гирлі річки Гудзон — найбільшому пункті приймання іммігрантів на початку XX століття. Сюди разом з іншими переселенцями у віці 14 років і з 10 доларами в кишені прибула прабабуся дизайнера — і зуміла не тільки адаптуватися в чужій країні, а й накопичити невеликий статок.

Після показу Корс захоплено розповідав журналістам, що прабабуся, яка вимушена була оселитися в бідному на ті часи Іст-Вілліджі, завжди мріяла перебратися в престижніший Бруклін — саме тут і влаштував весняно-літній показ Michael Kors. Як локації використали простір колишньої військово-морської верфі: на подіум, прикрашений молодими деревами, виходили моделі в стилізованих кітелях, лаконічних штанах-кльош, чорно-білих боді, подібних до матросок, і темно-синіх куртках з кокетливими "ліхтариками" на плечах. Кашемірові светри й купальники дизайнер прикрасив золотими якорями, а в конструкції тренчів і суконь з подолом-плісе обіграв естетику уніформи Військово-морських сил США.

Michael Kors весна-літо 2020

Шоу Michael Kors випало на 11 вересня, але на подіумі не було й натяку на траур. Дизайнер навмисне звернувся до стилю 40-х, коли, на його думку, американське суспільство було максимально згуртованим, а жінки — сильними й упевненими в собі. Цей період в яскравих барвах описала Дженніфер Іган у романі 2017 року "Мангеттен-Біч" — він став одним із джерел натхнення для Майкла.

У новій колекції дизайнер жонглює мультинаціональними символами й кодами, знаходячи свіжі рими

Культурне життя США зіткане з традицій різних народів, і в новій колекції Корс жонглює мультинаціональними символами й кодами, знаходячи свіжі рими. Наприклад, тему оптимізму в колекції підтримували грайливі сукні й комбінезони з принтами у вигляді лимонів і вишень. Вони ж з’явилися на босоніжках і лоферах. За словами Корса, все тому, що в Америці жоден пікнік не обходиться без вишневого або лимонного пирога. Навіть назва колекції — Kenne-punk-port — спритна гра слів. Це омаж музичного стилю бунтарів і варіація назви містечка Кеннебанкпорт в окрузі Йорк штату Мен.

<b>MC_SPR2020_RW</b>

Всупереч непростим реаліям сучасної Америки й світу загалом, Корс налаштований досить оптимістично. На доказ цього в колекції з’явилися пацифістські светри з перекресленим написом HATE, а у фіналі шоу учасники Молодіжного хору Нью-Йорка виконали життєствердну композицію Love Train групи The O'Jays. Майкл Корс упевнений: незважаючи ні на що, любов переможе.

Текст: Катерина Соловей

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.