До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Джуді Чикаго створить декорації для кутюрного шоу Dior

Марія Грація Кюрі доручила художниці-феміністці Джуді Чикаго створити декорації для шоу Dior от-кутюр сезону весна-літо 2020. Показ запланований на 20 січня і відбудеться в Музеї Родена в Парижі. У центрі "експозиції" буде фігура богині, що височітиме над подіумом, оточеним тисячами квітів. Через кілька днів після шоу в усіх охочих з’явиться можливість вивчити інсталяцію, яку Кюрі і Чикаго назвали "Божественною жінкою" (The Female Divine).

"Джуді Чикаго пропонує нам переглянути ролі і владні взаємини, які визначають через призму гендеру те, як ми живемо сьогодні", – повідомляють у Dior. Протягом усієї своєї кар'єри Чикаго використовувала змішані техніки для створення робіт, орієнтованих на жінок, які кидають виклик патріархату. Однією з найвище оцінених інсталяцій стала "Звана вечеря" (1974-1979), яка продемонструвала накритий стіл на 39 персон, кожне місце за яким було призначене для однієї з найбільших жінок в історії.

Реклама
Джуді Чикаго і Марія Грація Кюрі

Оскільки мода прагне прокласти шлях до кращого майбутнього, тиск на бренди, спрямований на переробку ретельно продуманих шоу, зростає. Дерева з саду Dior для шоу весна-літо 2020 посадив колектив Coloco, але плани з організації "Божественної жінки" за межами Музею Родена ще не означені. Ознайомитися з роботою Джуді Чикаго в паризькому закладі широка аудиторія зможе з 21 до 26 січня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.