До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Самоактуалізація: колекція Dries Van Noten осінь-зима 2021/2022

Є щось катарсичне в тому, щоб спостерігати за люттю, розчаруванням, розгубленістю, тугою й розлукою — емоціями, які танцівники демонструють у новому, абсолютно надзвичайному шоу Дріса ван Нотена. Називаючи всюдисущі почуття нашого часу, дизайнер грає на знайомій йому території, звертаючись як до бельгійської модної культури 1990-х, до якої належить його однойменний бренд, так і до інтуїтивного сучасного ставлення до одягу.

Дванадцять місяців і пандемія притлумили бажання Ван Нотена влаштовувати подіумні покази. Альтернативою шоу стала велика вистава: 47 танцівників і моделей на сцені театру deSingel в Антверпені — в об’єктиві режисера й фотографа Каспера Сеєрсена. Поставлене в просторі з ароматом водевільного гламуру й підпільного бельгійського клубу альтернативного мистецтва, осінньо-зимове шоу Dries Van Noten — це психосексуальна драма для дорослих, одягнена в блискучі сукні Ван Нотена з оздобленням марабу, темними тканинами й об’ємними силуетами з принтами.

Реклама

Ван Нотену імпонує перспектива ніколи не повертатися до старих ритуалів і обмежень, пов’язаних з поданням колекцій у подіумному форматі. За його словами, в епоху цифрових технологій дуже важливо демонструвати одяг у русі, у різних ситуаціях, на різних типах людей і заглиблюватися в соціальні обставини, що виходять за межі вузьких умовностей шоу. "Невже ми справді хочемо повернутися до подіуму, на якому дефілюють 50 дівчат віком 16—18 років з ідеальними параметрами? В усякому разі, у червні й вересні я не хочу навіть думати про шоу. Думаю, цей час минув, і нікому не потрібно знову бачити такий цирк. Я думаю, що тепер є реальність та інтенсивність з відео й фото, а також з тим, як кожен знаходить свій спосіб самовираження. І я добре почуваюся в тому, що ми тепер робимо".

Переглянути всю колекцію Dries Van Noten осінь-зима 2021/2022.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.