До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Майбутнє поруч: на UFW представили перший в Україні віртуальний fashion-світ

Віртуальний світ дедалі швидше входить у наше життя. Не залишилася осторонь і модна індустрія, яка вже активно залучена до створення NFT-об’єктів, бере участь у створенні комп’ютерних ігор і навіть розбудовує свої метавсесвіти. Український ринок також не пасе задніх — у межах ювілейного сезону Ukrainian Fashion Week була презентована PUSHKA Fashionverse, створена в нашій країні. Це перший у Східній Європі віртуальний fashion-світ, що відкриває абсолютно нові можливості для демонстрації колекцій. За допомогою VR-гарнітури кожен глядач тут стає головним героєм.

"Технології стрімко розвиваються і своїм прикладом ми демонструємо, що модна індустрія вже готова до переходу на інший рівень fashion-показів, — розповідає Ірина Красильникова, співзасновниця PUSHKA School, студенти якої і розробляли цей метавсесвіт. — PUSHKA Fashionverse передбачає вільне пересування, що дає змогу кожному глядачеві в зручному для нього режимі досліджувати оточення, взаємодіяти з ним, ближче ознайомитися з вподобаними колекціями цифрового одягу. Головне, що вирізняє нас — акцент на повноцінний VR-досвід, адже глядач не просто залишається стороннім спостерігачем, а стає повноцінним учасником цього fashion-всесвіту".

Реклама
PUSHKA Fashionverse створена за принципами спільного дизайну, що дало змогу поєднати разом стилістично різні колекції студентів школи, а також реальність і футуристичність представлених локацій. Їх усього три: світ майбутнього або Кіберполіс, фантазійно-казкові ландшафти й марсіанська база, на якій можна доторкнутися навіть до зірок.

"На кожній локації можна роздивитися вироби з диджитал-колекцій наших студентів зусебіч, почитати особисті звернення дизайнерів, адже нарешті в них з’явилася можливість донести свої ідеї до глядача з використанням новітніх технологій, і без посередників", — додає Ірина Красильникова.

PUSHKA Fashionverse наявна у двох варіантах — повноцінний VR-експірієнс з вільним пересуванням і взаємодією за допомогою VR-гарнітури Oculus Quest 2 (Meta Quest 2), а також лаконічна версія — під мобільні пристрої з використанням кардбордів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.