До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Action: Sustainable Fashion – як бренд DevoHome працює з коноплею

Ukrainian Fashion Week за підтримки Українського культурного фонду презентує четверту історію Action: Sustainable Fashion – DevoHome. З попередніми історіями можна познайомитися за посиланням.

Тканини з конопель є дуже популярним матеріалом як серед сталих брендів, так і серед споживачів. Процес вирощування, обробки та подальшого використання конопляної сировини є максимально етичним стосовно довкілля та людей. Саме тому sustainable-виробники дедалі частіше використовують цю тканину для створення одягу. Більше того, висока якість та екологічні властивості цього матеріалу є дуже запотребованими сьогодні. Процес роботи із коноплею як сировиною для виготовлення текстилю все ще досить дорогий і складний. Однак Україна має всі шанси працювати у цьому напрямку текстильної промисловості ­– через сприятливі для цього умови і традиції.

Реклама

Бренд одягу та домашнього текстилю із конопляного волокна DevoHome відновлює екосистему ідентичності, орієнтуючись на інновації та переосмислення українських традицій. Команда бренду вже сьомий рік поспіль продовжує підтримувати 12-ту і 14-ту цілі програми розвитку Організації Об'єднаних Націй (відповідальне споживання та збереження морських екосистем).

"Ми перші у світі, хто розробив та пропонує інноваційне хутро на основі нетканого волокна із конопель як замінник натуральному та екохутру", – розповіла засновниця бренду Оксана Дево.Інноваційний матеріал HempFur замінює тваринне й синтетичне хутро і за своїми властивостями придатний для пошиття конопляних шуб.

Конопляне волокно – це міцний біорозкладний матеріал, росте без гербіцидів і пестицидів, стійкий до шкідників, швидко поглинає і виділяє вологу, гіпоалергенний; забезпечує прекрасну регуляцію температури та циркуляцію повітря. Бренд виробляє також натуральний конопляний утеплювач, який використовують для пальт, жакетів і жилетів як заміну пуху і синтетики, що зазвичай використовується в мас-маркеті.

DevoHome наголошує на тому, що при створенні свого продукту команда бренду відповідально ставиться до всіх ланок процесу, не вбиваючи природу, а відновлюючи традиційне для України виробництво текстилю з конопель.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.