До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 Instagram-акаунтів з модними архівами

Світ продовжує ностальгувати: повертаються серіали з минулого як-от "Беверлі-Гіллз, 90210", дизайнери черпають натхнення зі старих епох, на червоних доріжках все більше вінтажних вбрань, а блошині ринки – ті взагалі відроджуються. По-своєму ностальгує Instagram: акаунти з архівними фотографіями модних брендів, старими обкладинками і зйомками стають дедалі популярнішими. Ми вибрали найцікавіші.

Рекламна кампанія Prada весна-літо 1987/@prada.archive
@oldceline

Інстаграм-сторінка @oldceline з'явилася, коли новий креативний директор бренду Celine, Еді Сліман, видалив з офіційного акаунту марки всю попередню інформацію, пов'язану з роботами Фібі Файло. А британка була біля керма модного Дому аж 10 років, за цей час у неї з'явилася армія відданих шанувальниць, які обожнювали її мінімалістичний погляд на жіночу моду. Файло була проти гламуру і відкритої сексуальності, вона віртуозно гралася з півнатяками, наприклад, відкривала замість декольте спину. Все це і можна подивитися у @oldceline.

Реклама
@mcqueen_vault

Інстаграм-сторінка @mcqueen_vault – місце зустрічі шанувальників таланту Александра Макквіна, який вкоротив собі віку в лютому 2010 року. Веде її Джон Меттьюсон, який збирає в одному місці різні боки бренду Alexander McQueen – записи знакових показів, архівні рекламні кампанії, закулісні світлини і окремі речі. Також там можна побачити чимало робіт і Сари Бертон – близької подруги і соратниці Макквіна, яка продовжила його справу після трагічної події.

@voguethecover

Оперативно ознайомитися з обкладинками всіх видань Vogue можна з допомогою акаунту @voguethecover, творці якого педантично збирають в одному місці найкращі кавери. Там можна побачити, як Памела Андерсон несподівано для багатьох стала героїнею чеського Vogue, чим у новому місяці вражає команда португальської версії видання, і яку зірку Анна Вінтур запросила на обкладинку американського Vogue.

@tomfordforgucci

Дев'яності все частіше стають джерелом натхнення для сучасних дизайнерів, а їх неможливо уявити без Тома Форда – дизайнера, який не просто любив демонструвати жіноче тіло, а робив це з правильною дозою провокації. 1994 року американець обійняв посаду креативного директора Gucci і багато в чому визначив, який вигляд жінки матимуть наступні 10 років. Саме йому приписують словосполучення "стриманий гламур", а занурює в цей світ чуттєвості і сексапілу Instagram-акаунт @tomfordforgucci.

@_jacquelinekennedy

Жаклін Кеннеді – одна з найвідоміших жінок ХХ століття, за стилем якої стежили свого часу мільйони шанувальниць. Тепер побачити її найкращі образи можна в одному місці – в Instagram-акаунті @_jacquelinekennedy, де її знамениті вбрання на кшталт суконь-футлярів з високими рукавичками і капелюшками-таблетками сусідять з повсякденними вбраннями з простих світлих штанів і футболок поло.

Особливий шарм цієї сторінки у тому, що більшість фотографій демонструють Жаклін в неформальних ситуаціях, живих і безпосередніх. На одному фото вона може дзвінко сміятися, а на іншому вже з сумом дивитися в далечінь чи пустувати з дітьми.

@prada.archive

Prada – ще один бренд, який може похвалитися чудовими архівами. Творцем акаунту @prada.archive став британець Нет Тонг, який надихнувся перезапуском проєкту Prada Linea Rossa, що відсилає до колекцій бренду 90-х років. Саме їм присвячена сторінка @prada.archive, на якій можна знайти як архівні рекламні кампанії, так і рідкісні кадри з виходом юної Кейт Мосс на подіум.

@mccarbie

За зовнішнім виглядом ляльок Барбі можна вивчати модну історію, адже їхні образи завжди чітко відповідали часу. Однак бельгійська модель Кароліна Гелс зайшла ще далі і створила акаунт @mccarbie, в якому показує на Барбі найвідоміші образи з останніх колекцій Chanel, Fendi, Chloe чи Prada.

Цікаво, але всі ці лялькові копії Гелс створює самостійно. В середньому для створення одного вбрання їй потрібно приблизно 2-3 тижні, але є і трудомісткіші образи, наприклад, з колекції Chanel весна-літо 2019.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.