До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 модних колекцій, натхненних українською культурою

Безкраї пшеничні поля, червоні маки, дивовижна природа, відтінки національного прапора України, народне ремесло та традиції, що втілюють нашу давню культуру, стали джерелом натхнення для нових колекцій українських дизайнерів. У цей важкий час багато брендів особливо хочуть висловити свою любов до Батьківщини та розповісти всьому світу про те, яка Україна є насправді – вільна, красива, щедра, незалежна та міцна. Vogue.ua заглянув у колекції до місцевих дизайнерів і зібрав 5 модних колекцій, натхнених Україною.

The Coat by Katya Silchenko

Український бренд The Coat by Katya Silchenko випустив новий патріотичний дроп, присвячений Україні. Мініколекція у кольорах української пшениці – це сучасна інтерпретація українського етносу в натуральних тканинах, як-то бавовна та льон. До дропу увійшли знакові моделі бренду, як найпопулярніша сукня-футляр, укорочений топ на гачках, об'ємна джинсова куртка з кишенями й фірмовими кнопками та багато іншого. Ця колекція відшивалася під час ракетних обстрілів у різних куточках України.

Реклама
The Coat by Katya Silchenko
The Coat by Katya Silchenko
The Coat by Katya Silchenko
Marianna Senchina

Український бренд Marianna Senchina представив благодійну мініколекцію в кольорах національного прапора України. Дизайнерка використала в дропі свої фірмові елементи – аплікацію з квітів у новій інтерпретації – синьо-жовті кольори як знак майбутньої перемоги над насиллям, жорстокістю і терором. Так, до колекцію увійшли футболки, сорочки з коротким рукавом і капелюхи у стилі моряків. "У ці важкі для нашої країни та всіх нас часи, коли багато сімей були змушені покинути свої домівки або жити в умовах, коли бракує найпотрібнішого, ми запускаємо цю благодійну акцію, – розказує дизайнерка. – Весь прибуток від продажу цього дропу передамо до благодійного фонду MASHA Foundation, який зосереджується на гуманітарній допомозі жінкам, дітям, людям похилого віку та людям з обмеженими можливостями усіх вікових категорій".

Marianna Senchina
Marianna Senchina
Marianna Senchina
JJSQUEE

Українці вірили, що вишиті орнаменти є оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті, і намагалися закодувати в орнаменті щастя, долю, життя та волю. Кожна українка прагне мати річ, яка транслюватиме національність і без слів передаватиме любов до України, якою переповнене серце кожної. Молодий український апсайклінг бренд JJSQUEE випустив новий патріотичний дроп, перший від початку війни, в ДНК якого закладена любов до України. Філософія бренду залишилась незмінною: база і деталі виконані з вторинних матеріалів та натуральних тканин. Важливо, що 50% прибутку бренд передає на потреби ЗСУ.

JJSQUEE
JJSQUEE
JJSQUEE
PAPAYA

Український бренд PAPAYA випустив благодійну колекцію футболок із координатами та світлинами чарівних куточків України. Марка надихнулася незвіданою природою нашої країни й зобразила її на футболках, аби завжди носити біля серця. Природа та дикі коні з Асканії-Нови, Джарилгацька та Кінбурнська коса, Лемурійське озеро, Здолбунівський кар'єр – координати й фото цих місць увійшли до патріотичного дропу. Деякі місцевості, на жаль, зараз тимчасово окуповані, але бренд вірить, що скоро ми зможемо прогулятися там з синьо-жовтим стягом. 50% прибутку з продажу колекції PAPAYA направляє у фонди "Асканії-Нової" та "Повернись живим".

PAPAYA
PAPAYA
PAPAYA
UDANA x IRYNA TITENKO

Український бренд UDANA презентував патріотичну колаборацію разом із фотографинею Іриною Тітенко, яка стала авторкою не лише рекламного кампейну, а й ручної вишивки, якою захопилася під час війни. До капсули увійшли льняні сорочки чотирьох кольорів: білі, блакитні, жовті та чорні. Кожну деталь вишивки було обрано не випадково і в ній є окремий символізм, який виражає генетичний код кожного українця. Колоски асоціюються із землею, за яку зараз бореться вся нація. Бджола з'явилася випадково і на кожній сорочці вона знайшла своє неповторне місце. Кульбаби та сухоцвіти асоціюються з українськими зеленими полями як зародження нового життя та передчуття кращого часу. А з рядками гімну все очевидно – це слова справжньої свободи й незалежності українців. Мета капсули не лише розширити гардероб, а й допомогти постраждалим від війни – половину прибутку буде надіслано обраній сім’ї з Маріуполя.

UDANA x IRYNA TITENKO
UDANA x IRYNA TITENKO
UDANA x IRYNA TITENKO

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.