До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 головних трендів Тижня моди в Мілані весна-літо 2021

Якщо на Тижні моди в Лондоні дизайнери багато експериментували з різноманітними диджитал-форматами, то італійські бренди, які взяли участь у Тижні моди в Мілані, все-таки віддали перевагу класичному формату. Частина показів пройшла з глядачами, розсадженими згідно з новими вимогами безпеки. Хтось узагалі відмовився від присутності гостей, але шоу все одно провів з реальними моделями. Розповідаємо про головні тенденції сезону весна-літо 2021, які показав нам Мілан.

Dolce & Gabbana
Повернення гламуру

Хто показав: Prada, Fendi, Salvatore Ferragamo

Реклама
Prada, Fendi, Salvatore Ferragamo

"Це точно було головне шоу сезону, — написала в Instagram Ніколь Фелпс, директорка Vogue Runway, після закінчення прямої трансляції Prada весна-літо 2021. — Два найшанованіші та найулюбленіші герої об’єдналися, щоб продемонструвати першість творчості у світі моди". У межах однієї колекції Міучча Прада й Раф Сімонс змогли поєднати гламурні посилання, як згадку про чуттєві сторони моди, з важливістю фізичних характеристик одягу. Дизайнери представили своєрідну уніформу для дому, а Раф Сімонс описав свої почуття як "бажання зробити щось позачасове, ніж черговий модний предмет на один сезон". Однією з головних речей колекції дизайнери зробили накидки, які якраз і стануть одночасно гарною і комфортною відповіддю спортивному одягу навесні 2021 року.

Помітні бра

Хто показав: Versace, Sportmax, Dolce & Gabbana

Versace, Sportmax, Dolce & Gabbana

Донателла Версаче колекцію весна-літо 2021 присвятила знаковій для модного Дому Versace колекції 1992 року. Як і 30 років тому вона була натхнена підводним світом і міфами про загублену Атлантиду, а різноманітні бра стали основою безлічі показаних на подіумі силуетів. На окрему увагу заслуговує кольорова палітра колекції, яку Донателла Версаче називає своїми мріями про щасливе майбутнє.

Новий об’єм

Хто показав: Marni, Fendi, Philosophy di Lorenzo Serafini

Marni, Fendi, Philosophy di Lorenzo Serafini

З об’ємами найактивніше в Мілані працював Фраческо Рісс, креативний директор Marni, який звернувся цього сезону до архівів модного дому. Дизайнер спробував відтворити предмети минулих колекцій, але з бунтівницьким духом сучасності. "Ця колекція присвячена свободі й самовираженню, і всім тим, хто писав історію Marni всі ці роки", — розповів дизайнер перед показом. Об’ємні форми, що стали основою колекції, особливо ефектний вигляд мали під час ходіння — показ проходив на вулиці й під час руху вони наповнювалися повітрям.

Бежева мара

Хто показав: Sportmax, Sunnei, Alberta Ferretti

Sportmax, Sunnei, Alberta Ferretti

Мілан — місто, яке вміє не бігти за сезонними трендами, а вміло використовує класику для створення позачасових і водночас актуальних колекцій. Так сталося й на показах весна-літо 2021, адже місцеві дизайнери знову активно працювали з бежевою палітрою. Найсвіжіше її прочитання продемонстрували Sportmax, Sunnei та Alberta Ferretti.

Плетення

Хто показав: Valentino, Fendi, Ports 1961

Valentino, Fendi, Ports 1961

Цього сезону італійський модний Дім Valentino переїхав з паризького Тижня моди до міланського, завершивши його яскравим та емоційним показом. Це була колекція, у якій драма, подібна до кутюру, поєднувалася з ремісничими прийомами, але також свідчила про бажання збудувати новий світ, включно зі складними у виготовленні архітектурними елементами. "Мода для мене — це спосіб говорити про цінності, які мають значення сьогодні, — розповів П’єрпаоло Піччолі Vogue. — Ця колекція — справжнє визнання різноманітності, терпимість і доброта. Це світ, який я хочу показати як дизайнер".

Текст: Julia Hobbs

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.