До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 головні колекції на Тижні моди в Будапешті

Тиждень моди в Будапешті щосезону стає дедалі потужнішим — тут можна побачити як колекції вже відомих у світі угорських брендів, так і початківців, познайомитися з артизанальними майстрами, і стати свідком появи потужного регіонального fashion-хаба. Розповідаємо про найцікавіші колекції Budapest Central Europe Fashion Week сезону весна-літо 2022.

NANUSHKA весна-літо 2022
Nanushka

Nanushka — найвідоміший модний бренд Угорщини у світі. Сандрі Сандор і її команді вдалося не просто зробити упізнаваним власне ім'я, а й поставити Угорщину на модну карту світу. Одяг Nanushka продається всюди, причому не тільки через великих байєрів, а й у власних бутиках, що може собі дозволити далеко не кожен молодий бренд. Однією із запорук свого успіху засновниця марки називає зв'язок з рідною країною. Так, нова весняно-літня колекція марки присвячена Будапешту — Сандра Сандор зараз при надії і дуже багато згадує про своє дитинство. Дизайнерка продовжила працювати з уже улюбленим найтоншим трикотажем і веганскою шкірою, поєднала світлу колірну гамму з яскравими спалахами зеленого, а також не забула про народні промисли. У цьому сезоні Сандор переосмислила традиційні угорські скатертини Kalotaszegi, перетворивши їхнє плетіння на ненав'язливий і повітряний декор на тренчах, сорочках і топах.

Реклама
NANUSHKA весна-літо 2022
NANUSHKA весна-літо 2022
NANUSHKA весна-літо 2022
NANUSHKA весна-літо 2022
NUBU

NUBU — один із найстаріших угорських брендів, який добре відомий на локальних ринках. Тільки в Будапешті у них три бутика, один з яких розташований на головній fashion-вулиці міста поруч з бутиками Louis Vuitton і Max Mara, що привертає до нього чималу увагу туристів. У NUBU також активно популяризують угорську спадщину. До прикладу, колекція сезону весна-літо 2022 натхненна творчістю сучасного кераміста Йожефа Симона Жолта, який оспівує красу рослинного світу. У його роботах домінують чорний і білий кольори, які характерні і для естетики NUBU. Розбавляють це контрастне і сильне поєднання вкраплення теракоти, хакі і зеленого. Продовжує зв'язок моди і мистецтва в цій колекції різноманітність асиметричних форм, необроблені краї і повітряний силует.

NUBU весна-літо 2022
NUBU весна-літо 2022
NUBU весна-літо 2022
NUBU весна-літо 2022
AERON

AERON — ідеальне втілення сучасної жіночності, наповнене розслабленням і витонченістю. Головним матеріалом колекції став найтонший трикотаж. З нього засновниця марки Естер Ерон шиє обтягуючі сукні до підлоги, які підкреслюють фігуру, але не затрудняють рухів; подовжені джемпери, які такі ефектні з вузькими брюками, а також спортивні бра і велосипедки. Останні дизайнерка пропонує носити з класичним верхнім одягом. Свою фірмову розслабленість AERON додали і в брючні двійки — більш вільний крій жакетів, кюлоти замість стандартних брюк, чуттєві бра під широкоплечими жакетами.

AERON весна-літо 2022
AERON весна-літо 2022
AERON весна-літо 2022
AERON весна-літо 2022

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.