До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 українських мінімалістських брендів одягу

Байдуже, збираєте ви капсульний гардероб чи хочете стати адептом філософії "менше означає більше", чи просто інвестуєте в прості, якісні й позачасові речі — у будь-якому з цих випадків почати оновлювати гардероб варто з мінімалістичних брендів одягу.

BEVZA

Київський бренд жіночого одягу BEVZA був заснований у 2006 році й сьогодні є однією з найвідоміших українських компаній, яка представляє вітчизняну моду на міжнародному рівні. Свої колекції BEVZA демонструє на Тижні моди в Нью-Йорку, а одяг бренду люблять одягати найстильніші дівчата планети — від Белли Гадід до Емілі Ратаковскі. Чисті силуети, витончений крій, м’яка кольорова палітра — основні складники кожної колекції BEVZA, які дають змогу створювати вишукані мінімалістські речі.

Реклама
Unmere

Самобутній український бренд Unmere створює одяг для чуттєвих людей і тих, хто готовий бути "яскравим" у "тихих" відтінках. Особливої уваги бренд надає чистоті сприйняття — у предметах одягу немає нічого зайвого, лише доречні деталі, лаконічність ліній. Унікальність та ідентичність Unmere зберігає за допомогою функціональності форм і фактурності матеріалів. Для створення одягу бренд переважно використовує преміальні й натуральні матеріали: шовк, вовну, японський денім, метал, мушлі.

INLY

Бренд жіночого одягу INLY був заснований у Києві у 2019 році. Естетика інтелектуального мінімалізму, сучасна уніформа, поєднана з акцентними речами ручної роботи, роблять кожну колекцію бренду унікальною та автентичною. INLY створює речі, які живуть у гардеробі не один сезон і виходять за межі тенденцій.

bobkova

Бренд bobkova створює одяг, який буде доречним незалежно від часу та ситуації. Знакові речі бренду вирізняє японська дисципліна крою. У своїх колекціях bobkova переосмислює гендерні стереотипи в одязі та виробляє речі, які одночасно допомагають демонструвати і силу, і жіночність. Особливої уваги bobkova надає технологічним тканинам, незвичайним обробленням, а також авторському взуттю, сумкам та аксесуарам ручної роботи.

UḌĀNA

В основі колекцій UḌĀNA — прості силуети з цікавими деталями, що стимулюють політ фантазії та надихають експериментувати, привносити незвичайні елементи до повсякденних образів. Яскраві чи приглушені, масивні чи делікатні — деталі колекцій UḌĀNA покликані привертати увагу й нести в собі сакральний сенс, зрозумілий лише власникові цієї речі. Щоб підкреслити особливість кожного виробу, всі колекції виробляються невеликими партіями та ретельно контролюються стосовно якості, щоб речі слугували роками.

FORSEA STUDIO

Заснований у 2017 році, FORSEA STUDIO виріс із бренду купальників до повноцінного модного лейблу, який створює все: від літньої білизни до легкого вечірнього одягу. Бренд переосмислює поняття класики й жіночності за допомогою балансу протилежних елементів — тендітності і сили, чоловічого і жіночого, структури і розслабленості. FORSEA STUDIO дотримується філософії "менше означає більше" — тільки головне та нічого зайвого.

Oversized Studio

Oversized Studio — це апсайклінг-бренд, створений у 2018 році в Києві. Головні принципи роботи бренду — переосмислення та редизайн. Вироби бренду "розбирають" і "збирають" заново, тому кожен з них завжди унікальний та особливий. Історія дизайну колекцій в Oversized Studio почалася з любові до маскулінності та мінімалістичної естетики. У створенні одягу бренд дотримується принципів контрасту жіночого образу в чоловічому одязі, оскільки концепція бренду полягає саме в трансформуванні чоловічих предметів гардероба в жіночі. На думку команди Oversized Studio, мінімалізм якнайкраще підкреслює інтелектуальну красу.

NUGA

Український бренд NUGA створює предмети одягу, які легко стануть невіддільною частиною будь-чийого гардероба. NUGA сфокусував увагу на виробленні базових речей у нейтральних відтінках. Особливість виробів бренду полягає в тому, що вони всі легко поєднуються: легкі вишукані сукні — з об’ємними сорочками з цупкого деніму, мідіспідниці — з масивними светрами, спортивні бра — з класичними штанами. У такий спосіб усього з кількох позицій NUGA можна створити позачасовий капсульний гардероб.

PRZHONSKAYA

PRZHONSKAYA — відомий український бренд, який працює за принципом slow fashion. Головні ознаки одягу PRZHONSKAYA — це мінімалізм, лаконічність, конструктивність крою, чіткість ліній, природні кольори та натуральні матеріали. Водночас одяг бренду вирізняється складністю та багатошаровістю фактур.

PODYH

Засновниця бренду PODYH за освітою архітекторка, що визначило естетичний і змістовий напрям бренду. Проєктуючи, архітектор завжди звертає увагу на функцію, кліматичні умови, ландшафт, оточення майбутньої будівлі, в результаті чого ухвалюються композиційні та конструктивні рішення. Процес створення речей PODYH аналогічний: сезон і місцевий клімат диктують свої умови для вибору матеріалів. Речі PODYH не перенасичені деталями, кольором чи декором. Кожен елемент відповідає задуму та створює завершену композицію об’ємів і ліній.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.