До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Туфлі Мері Джейн — найстильніше взуття цієї весни

Туфлі в стилі Мері Джейн — це те взуття, яке повертає нас до школи. У XX столітті його носили з панчохами й шкарпетками як невіддільну частину уніформи. Великі бренди вже робили туфлі Мері Джейн помітною тенденцією у 2019 році, оновивши та дещо переосмисливши їхній дизайн.

Chanel

2022 рік не виняток: туфлі Мері Джейн стали великим трендом сезону весна-літо 2022. Chanel роблять ставку на масивні підбори й лаковану шкіру, тоді як Dior занурює світ моди в стиль 1960-х завдяки дизайну, який цілком могли б носити Твіггі або Пенелопа Трі, а Simone Rocha прикрашають свої туфлі, як і знов популярні балетки, перлами й шовковими стрічками.

Реклама
Simone Rocha
Dior

Крім однотонних моделей, новий сезон приніс славу й усіляким принтам. Moschino прикрасили туфлі в дусі Мері Джейн на масивних підборах наївними малюнками, які пропонують поєднувати з жіночними сукнями й рукавичками. А Paul & Joe свої туфлі з флористичним візерунком рекомендують носити з високими панчохами зі схожим малюнком.

Moschino
Paul & Joe

Тиждень високої моди в Парижі також засвідчив, що нас чекає рік Мері Джейн. Два модні гіганти й далі наполягають на цій ідеї: Chanel зробили ставку на туфлі Мері Джейн з гострими вирізами в зоні підйому, чорними носками й ремінцем у тон, а в кутюрній колекції Dior це взуття стає вишуканим аксесуаром, прикрашеним аплікаціями з намистин і пацьорками в золотих тонах.

Chirstian Dior Couture
Chanel Couture

Текст: Nuria Luis

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.