До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тренд: дайверський жіночий годинник

Жіночі дайверські годинники від пляжних моделей відрізняють зовнішній вигляд і велика історія.

Годинники для яхтингу, для дайвінгу, для пляжу, для басейну, потім ще раз для басейну, пляжу і дайвінгу, але вже з діамантами. Морська тема в тій чи іншій мірі присутня у всіх значущих мануфактурах Швейцарії – технічної країни, що ніколи не мала ні моря, ні флоту. Одні марки присягають морській темі в комерційних цілях, інші – в інноваційних, а треті взагалі не можуть уявити собі без моря ні життя, ні біографії.

Реклама
Сережки, латунь, Ariana Boussard-Reifel; хронометр Seamaster Planet Ocean 600M Master Chronometer, механізм з автопідзаводом, корпус з титану, водонепроникність 600 м, ремінець з каучуку, Omega. Топ з поліестеру і еластану, MISBHV

Перші в світі водонепроникні наручні годинники Rolex Oyster з'явилися 1927 року, тоді ж їх спробувала британська професійна плавчиха Мерседес Гляйтце, яка перепливла з ними Ла-Манш. Саме вона зробила ім'я знаменитої ролексівської "устриці", а марка Rolex досі використовує ім'я спортсменки в рекламних матеріалах.

Для сучасних дайверських годинників передбачене занурення під воду з аквалангом і заняття водними видами спорту, тому вони мають мінімальну водонепроникність до 100, а краще 200 або 300 м. Стандартом ISO 6425 маркують моделі, з якими можна занурюватися. Критично важлива наявність обертового в одному напрямку безеля з відміткою для попереднього встановлення часу занурення, яскраво виразні часові мітки, відмінна читабельність показань навіть в повній темряві з відстані 25 см і чіткий індикатор роботи годин. Зазвичай, для цього використовують секундну стрілку з люмінесцентним кінцем.

Сьогодні часові марки намагаються випускати дайверські моделі як для пляжних відпочивальників, так і для нирців. Марка Ulysse Nardin, історично пов'язана з морем, пропонує обидва варіанти: автоматичну модель Lady Marine Diver в сталевому 40-міліметровому корпусі без діамантів, але з великими люмінесцентними мітками і стрілками, перламутровим циферблатом і ремінцем з натуральної гуми – і більш розкішну варіацію в золотому корпусі, з діамантами замість часових міток, на ремінці з гуми з золотими вставками, інкрустованими діамантами.

Серед жіночих моделей TAG Heuer Aquaracer можна знайти і годинники для підводного плавання, що відповідають стандартам ISO 6425, і їх діамантових "сестер", більш дорогих і менш функціональних, і навіть гібридні форми – в яких діаманти на безелі поєднуються з прекрасно читабельними люмінесцентними годинними мітками на циферблаті. Сталевий корпус діаметром від 27 до 35 мм у всіх версіях водонепроникний на глибині до 300 м, а швейцарський кварцовий механізм надійний і оснащений індикатором EOL (End of Life), що обов'язково для кварцових дайверських годинників.

Поєднати діаманти зі стандартами дайверських годинників зуміла і марка Chopard – в автоматичній моделі Happy Ocean. Сталевий 40-міліметровий корпус водонепроникний на глибині до 300 м. Великі контрастні годинні мітки і стрілки з люмінесцентним покриттям, тканинний ремінець NATO, який легко регулюється по довжині, що дає змогу вдягати годинник з гідрокостюмом, – риси надійних дайверських годинників. Однак знамениті ковзаючі між подвійним сапфіровим склом діаманти – вже варіант, під який підбирають модний купальник, а не акваланг.

Сережки, латунь, Ariana Boussard-Reifel; годинник Happy Ocean, механізм з автопідзаводом, корпус зі сталі, водонепроникність 300 м, ремінець NATO, Chopard. Сорочка з віскози, Filles à Papa; топ з поліестеру, Tibi

Марка Omega – один з найдосвідченіших виробників дайверських годинників. Саме тут вперше в світі налагодили промисловий випуск цих годинників ще 1932 року. Зараз Omega пропонує свою версію жіночих моделей для підводного плавання – утилітарну, дуже лаконічну і практичну: Seamaster Planet Ocean 600 m з автоматичним коаксіальним механізмом в титановому корпусі 37,5 мм на гумовому ремінці. Модель водонепроникна на глибині до 600 м, а це означає, що вона годиться для надглибоких занурень і тому оснащена гелієвим клапаном для видалення суперпроникаючого газу з годинника. Є в колекції сталеві версії з діамантами і без, а також моделі в золотому корпусі, – але строгі параметри дайверських годинників для глибоководного занурення збережені навіть в оригінальних варіантах.

Текст: Олена Серебрянська

Фото: Julie Poly

Стиль: Venya Brykalin

Зачіски: Pavel Lotnik

Макіяж: Svetlana Rymakova

Манікюр: Liya Zotova

Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina

Асистент стиліста: Julia Borisenko

Модель: Sonya Mohova

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.