До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чітко по справі: про інвестиції в годинники без дорогоцінного каміння

Бренд A. Lange & Söhne вирішив залишити жінок без діамантів. "Ми підійшли до питання оригінально", – директор з розробок Ентоні де Хаас презентує головну жіночу новинку 2017 року і весь час жартує. Однак серйозніше моменту не придумаєш. Мануфактура до цього не часто балувала випуском жіночих моделей. Не заперечувала, якщо деякі моделі з корпусом до 40 мм чоловіки купували жінкам (найчастіше це була Saxonia). І тепер представила жіночу модель Little Lange 1 Moon Phase – у рамках преміальної чоловічої лінійки Lange 1, перших годинників відроджених після епохи НДР мануфактури. Є характерні ознаки лінії – наприклад, великий покажчик дати на асиметричному циферблаті. І фірмове ускладнення у вигляді місячного календаря на основі мануфактурного калібру, корекція якого буде потрібна лише через 122,6 роки. Механіка прикрашає годинник краще діамантів – переконані в A. Lange & Söhne.

Норкова шуба, The Row (svmoscow.ru); сережка з металу, блуза з шовку, все – Balenciaga (svmoscow.ru, aizel.ru). Годинники Little Lange 1 Moon Phase, механізм з ручним заводом, корпус з рожевого золота, покажчик дати, місячний календар, A. Lange & Söhne

Реклама

Для жіночої прем'єри марка вибрала не найочевидніший жанр білих годиннників. Такі частіше зустрічаються в жіночих дайверських лінійках, про які годинникарі зазвичай жартують: "Для занурення в келих з шампанським". У годинника A. Lange & Söhne немає і натяку на таку легковажність. Навпаки, тут точність не тільки в механіці, але і в пропорціях і відтінках. 36,8-міліметровий корпус теплого відтінку рожевого золота доповнений сліпучо-білим ремінцем зі шкіри крокодила та посрібленим циферблатом з гільйоше.

Сьогодні годинникарі, які зробили собі славу в сфері чоловічих годинників, освоюють жіночу аудиторію – ту саму, що отримає годинник не в подарунок, а імовірно купить сама. Шукають свої аналоги двобортного жакету Céline або ідеально скроєних штанів Gabriela Hearst – чоловічих за походженням, жіночих за духом.

Вельветовый костюм, Prada. Часы Da Vinci Automatic Moon Phase 36, механизм с автоподзаводом, корпус из розового золота, указатель фаз Луны, IWC

Перший жіночий годинник з хвилинним репетиром марка Patek Philippe представила у 2013 році – в лінійці Calatrava. Рід в них видає поєднання корпусу з рожевого золота, перлинно-бежевого шкіряного ремінця і сріблястого циферблату. Вражаюче розвиває порівняно нову п'ятирічну лінійку Rendez-Vous марка Jaeger-LeCoultre, роблячи акцент не на декоративних тонкощах, а на інженерних розробках майстерні Métiers Rares. Тут люблять порівнювати жіночу механіку з театром. Є моделі з місячним календарем, індикатором дня/ночі, а в цьому році вийшла Sonatina з оновленою функцією будильника. Пересуваючи невелику зірку по циферблату, можна зафіксувати час зустрічі або важливої події, про які сповістить мелодійний дзвін.

Нову лінійку моделі Da Vinci швейцарська марка IWC представляє з прицілом на жінок. Запущена в 1969 році модель за час свого існування приймала форму обтічного квадрата, бочки і кола. Десять років тому в жіночій лінійці Da Vinci нововведенням були ювелірні годинники. Були діаманти і кольорові (в тому числі рожеві) ремінці з атласу. В оновленій до 150-річного ювілею IWC є винятково круглі годинники з спеціальною ознакою – гравіюванням символу "Квітка життя" з креслень да Вінчі на задній кришці. Ремінець зі шкіри крокодила – маскулінний і зроблений на італійській шкіряній мануфактурі Santoni. Плюс помітні досвідченому оку нововведення – зокрема, цифри циферблата 1984 года, які дизайн-бюро під керівництвом креативного директора Крістіана Кнооп злегка осучаснило – трохи витягнуло і зробило тонше. На радість Крістіана, жіночі моделі мають риси техніцизму, якими славиться мануфактура, що віддає данину дослідженням да Вінчі про зв'язок математики і естетики. Складні інженерні рішення відповідають за математику і органічно виглядають в маскулінному дизайні. Жіночим цей годинник робить наше бажання його носити.

Текст: Татьяна Соловей

Фото: Igor Pavlov

Стиль: Victoria Gogh

Прическа: Eugenia Lenz

Макияж: Nika Kislyak

Читайте также:

Алекса Чанг представила первую сумку​

Блестящая компания: туфли, созданные совместно Manolo Blahnik и Bulgari​

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.