До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сандалі та шкарпетки — комбінація, що повертається в гардероб цієї осені

Одна з найсуперечливіших комбінацій, що завжди привертають увагу, — це сандалі й шкарпетки. Таке комбо багато разів описували як не найстильнішу тенденцію, і, здається, що його природне середовище — це подіуми й вуличний стиль, пов’язаний з певним ризиком. Проте в розпал пандемії багато які it-girls знайшли в поєднанні сандалій і вовняних шкарпеток несподівану й зручну уніформу для дому. Це, мабуть, був найкращий контекст, щоб випробувати складне стилістичне рішення. Можливо, саме це й вплинуло на те, що багато великих брендів додали сандалі зі шкарпетками до своїх осінньо-зимових колекцій 2021/2022.

ChloeМодні бренди трактують цей тренд по-своєму. У Chloé переважають пухнасті та яскраві шкарпетки, в Acne Studios — вив’язані, що заграють з тенденцією кроше і мають яскраво-рожевий колір, а в Maryam Nassir Zadeh — звичні сірі. Головні новинки було представлено саме у взутті — сандалях і босоніжках.
Rejina Pyo

Минулого сезону було показано справді багато поєднань сандалій на пласкій підошві зі шкарпетками, і тепер здається, що складно придумати щось нове. Однак головна ставка колекцій осінь-зима 2021/2022 — це підбори. Босоніжки на високих підборах з тонкими ремінцями Acne Studios можуть стати класичними, оскільки завдяки цьому мінімалістичному взуттю можна грати з принтами й фактурами на шкарпетках. Chloé і Maryam Nassir Zadeh представили сандалі на танкетці, які на перший погляд пов’язані лише з літніми образами. Але завдяки додатковому шару у вигляді вовняних шкарпеток їм легко знайдеться місце і в осінньому гардеробі.

Реклама
Acne Studios

Поєднання двох суперечливих елементів пояснюється й тим, що цю комбінацію можна сприйняти як ще один спосіб перенести домашній комфорт на вулицю, а також як ще одну інтерпретацію стійкого розвитку, що дає змогу споживати менше й відкриває простір для нових стилістичних експериментів.

Maryam Nassir Zadeh

Текст: María José Pérez Méndez

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.