До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ромео і Джульєтта: нова колекція високого ювелірного мистецтва Van Cleef & Arpels

Нова колекція високого ювелірного мистецтва Romeo & Juliet – омаж трагедії Шекспіра. Література, як і балет, – улюблені теми, яким французький ювелірний Дім Van Cleef & Arpels присвячує свої колекції. 2003 року був "Сон у літню ніч", 2014-го – казка "Осляча шкура". До релізу колекції Romeo & Juliet Дім представляє спільний проект з хореографом Бенжаменом Мільпьє: у травні 2020 року покажуть його балет-інтерпретацію знаменитої трагедії. Власне, колекція Van Cleef & Arpels – теж інтерпретація. За словами креативного директора і СЕО компанії, Ніколя Бо, їх цікавила не так історія кохання, як загальний контекст: архітектура міста, живопис Веронської школи, приховані сади всередині дворів, символіка кольору.

У колекції є чимало фігуративних прикрас, які створювали за фабулою п'єси. Це живописні брошки у вигляді балкона в будинку Капулетті, фігурок закоханих чи прикраси з фігуркою чи то солов'я, то чи жайворонка на зворотному боці, яка цитує ранковий діалог у спальні Джульєтти.

Реклама

<b>VCA</b>

Тонші паралелі варто читати в деталях перснів або браслетів Merli з невидимою закріпкою, які повторюють форму архітектурних портиків міста або кручених кольє-трансформерів Verona і Belfiore, що нагадують високі коміри Веронської знаті і парадні прикраси на ренесансних портретах, а також медальйонах з орнаментом у вигляді вітражної троянди готичних храмів.

<b>VCA 2</b>

Головні символічні паралелі виражені за допомогою каміння. Будинок Капулетті представляють сині сапфіри і лапис-блакить, як у кольє Maiolica з центральним сапфіром зі Шрі-Ланки 42 карати. Будинок Монтеккі – це рубіни, як в асиметричних сережках Kiss at the Balcony або персні Filtro d'amore з рубіном 3,85 карати. Фінальний союз між кланами відображають комбінації червоного і синього, які при змішуванні дають широку палітру фіолетового і пурпурного в сапфірах і аметистах.

<b>via 3</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.