До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Парад можливостей: виставка історичних прикрас і ескізів Chaumet

У Парижі відкрили виставку історичних прикрас і ескізів Chaumet. Autrement – це не просто експозиція коштовностей, а й майстер-клас з творчого носіння ювелірних виробів.

Chaumet

Дому Chaumet є чим пишатися у своїй історії. Чого варта навіть перша офіційна Муза Будинку – дружина Наполеона Жозефіна, яка на коронацію одягнула тіару з лавровим листям, а потім часто з'являлася в прикрасі, ніби сплетеній з колосків пшениці. В епоху ар-деко колекцію Дому поповнили лаконічними варіаціями дорогоцінних головних уборів: егретами (їх кріпили на зачіску як брошку), фероньєрками (обручі), тіарами, які носили низько на лобі так, наче закріплювали гривку короткої стрижки.

Реклама
Chaumet
Chaumet
Chaumet

На виставці Autrement, що працюватиме до 2 листопада, увага спрямована не просто на чудові історичні речі, а на вигадливі ювелірні предмети, які сьогодні мають екзотичний вигляд. Є поясні ланцюжки, еполети, егрети, діадеми, пов'язки-бандо на високу зачіску. Багато речей викликають подив і запитання: що це і як носити. Цього і прагнуть її творці.

Chaumet
Chaumet
Chaumet

Виставку доповнюють фотографії Джулії Гетта. Вона надихалася фламандськими майстрами і мистецтвом епохи Відродження. Світлини фотографині демонструють, як носити коштовності найнесподіванішими способами: сотуари як пов'язки для волосся, брошки як шпильки, персні як брошки.

Chaumet
Chaumet
Chaumet
Chaumet

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.