До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Я люблю Діор: нова монохромна колекція Gem Dior

З новою колекцією високого ювелірного мистецтва Dior святкує 20-річчя Dior Joaillerie. Дата – подвійна. Те, наскільки інноваційний вигляд має Dior Joaillerie, – заслуга незмінного арт-директора лінії Віктуар де Кастеллан. Знаменита арт-директор теж святкує 20 років на посаді і зізнається в обожнюванні бренду: назва Gem Dior вимовляється як "J'aime Dior" (французькою – "Я люблю Діор").

У ювілейній Gem Dior шанувальники вподобали б цитати з попередніх колекцій – кольє з квітами беладони; персні-черепи на тему королівської династії Бурбонів або браслети з мереживною піною ювелірного паве, які нагадують бальні сукні. Однак Віктуар де Кастеллан вибрала шлях непрямих цитат. З її подачі в колекціях високого ювелірного мистецтва з'явилися різнокольорові каміння, що не входять у велику ювелірну четвірку (сапфір, смарагд, рубін і діамант), їхні комбінації дали змогу створювати прикраси дивовижних забарвлень. Нову колекцію Віктуар присвячує красі коштовного каміння.

Реклама

<b>dior new jew</b>

Gem Dior – це лінія з 99 прикрас. Більшість з них є монохромними, у меншій частині прикрас представлені ретельно вибудувані переходи між кольорами і приклади фантастичних колірних комбінацій вмілого колориста, яким, безперечно, є Віктуар де Кастеллан. Персні, браслети, сережки – створені з діамантів, рубінів, фіолетових і жовтих гранатів, рожевих і жовтих сапфірів, смарагдів, цаворитів, яскраво-червоної і кобальтової шпінелі, рубелітів, танзанітів і турмалінів Параїба. Форми коштовностей ніби повторюють обриси необробленого каменя, в якому досвідчені ювеліри бачать не тільки обриси майбутнього огранування, а й красу унікальної породи.

Презентацію Gem Dior влаштували в Палаццо Лабіа в Венеції. Для показу прикрас Марія Грація К'юрі придумала колекцію суконь, чим символічно повторила жест самого Крістіана Діора: разом з Сальвадором Далі він створював костюми для "Балу століття", який колекціонер і ексцентрик Чарлі де Бістегі влаштовував у цьому ж палаці 1951 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.