До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Початок часів: нова колекція De Beers

Ювелірний бренд De Beers представив колекцію Високого ювелірного мистецтва Diamondlegends, присвячену 150-річчю відкриття алмазного потенціалу Південної Африки. 1866 року 15-річний Еразмус Якобс знайшов алмаз Eureka 21.25 карат (через 12 років, до слова, створили компанію De Beers, яка володіла більшою частиною копалень в країні). 1967-го De Beers передали його народу Африки – діамант гранування "подушка" 10.73 карат зберігається в гірничо- рудному музеї Кімберлі, а заради презентації приїхав в Париж – вже вдруге: після відкриття 1867-го його показували на міжнародній Паризькій виставці.

<b>де бирс</b>

Реклама

Колекція Diamondlegends представлена 4 парюрами, які на різні лади обігрують символіку діамантів – від їх походження внаслідок вулканічних струсів до метафор кохання. Парюра Cupid зібрана з білих діамантів огранки "принцеса" і "маркіз": овальні маркізи, як крила купідона, пурхають над квадратними принцесами. Особливо ефектний вигляд прийом має в асиметричних сережках-кафах. Кольє прикрашають два діаманти дивовижних відтінків: сіро-зелений і оранжево-коричневий.

<b>и еще де бирс</b>

Парюра RA відповідає за блискучу сонячну сутність алмазів (звідси ім'я єгипетського бога Сонця) – в ній використані камені максимально насиченого відтінку vivid yellow. Кольє Celestia – данина легенді про те, що ці камені – сльози богів: краплі презентують огранки круглі і грушоподібні. Не схожий вигляд має кольє Vulcan загальною вагою 173 карати. Якось бог Вулкан висік іскру, через яку на Землі відбулося виверження вулкана, і разом з лавою з землі вихлюпнулися алмази. Важливість легенди відображає підбір каміння. До традиційної рив'єри з 133 білих фасетних діамантів кріпиться знімна частина – дві нитки з 40 неогранованих алмазів семи рідкісних відтінків, від пурпурового до медово-коричневого.

<b>де бирс еще</b>

Текст: Тетяна Соловей

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.