До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На південь від Сахари: нова колекція Chaumet

Третя частина "всесвітньої" колекції Les Mondes de Chaumet присвячена Африці – в січні 2018 року Будинок показав колекцію-присвяту Росії, в червні – Японії. Колекція "Скарби Африки" (Trésors d'Afrique) – про Африку на південь від Сахари (ще звану "Чорною Африкою" після епохи Великих географічних відкриттів – Руанди, Гани, Кенії).

<b>Chaumet1</b>

Реклама

Масштабне відкриття цієї частини континенту на початку ХХ століття надихнуло художників різних напрямків (Пікассо, Брака, Аполлінера, Матісса) на пошуки нової візуальної мови, що і стало причиною появи модернізму. Chaumet активно заграє з цією темою і згадує архіви, в яких чіткі стрімкі лінії ар-деко прикрас бренду римуються з роботами того часу, наприклад, класичною фотографією Мен Рея дівчини з африканською ебеновою маскою 1926 року, опублікованою у французькому Vogue. Парюра з кольє-трансформера, 4 пар перснів, двох пар сережок Cascades Royales з колумбійськими смарагдами, оніксом і білими діамантами – пряма цитата цього періоду.

<b>Chaumet2</b>

Креативний директор Chaumet Клер Деве-Ракофф в колекції буквально і метафорично вшанувала місцеві визначні пам'ятки – відтінки місцевого пейзажу, екзотичну і картинну флору і фауну, місцеві артизанальні продукти на кшталт тканин і макраме, а також стилеми племінних прикрас – словом, всі скарби регіону. У лінії Ronde de Pierres з кольорових шпинелей, сапфірів, гранатів, шпинелями постають ритуальні багатобарвні нашийні кольє племені Массана, Terres d'Or – у відтінках пісків Сахари і традиційних тканин з орнаментом Kente західної Гани.

<b>Chaumet3</b>

Серію Espiègleries – 6 брошок, схожих на філігранні мікроскульптури слона, зебри, мавпи, жирафи і фламінго – віддали під творче керівництво художника кенійського походження з паризькою пропискою, Еванса Мбугуа.

<b>Chaumet3a</b>

Текст: Тетяна Соловей

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.