До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія ювелірного Дому Cartier у чотирьох главах

Французький ювелірний Дім Cartier представляє серію коротких стрічок L'Odyssée de Cartier, що оповідає про країни, які вплинули на стиль Будинку. Франція, Росія, Великобританія, Схід – без них складно уявити становлення і еволюцію стилю Cartier. І сьогодні зв'язок Дому з кожною з цих місцевостей слугує невичерпним джерелом натхнення. L'Odyssée de Cartier – це діалог між минулим, сьогоденням і майбутнім Cartier, що охоплює понад 150 років історії. У центрі уваги – епоха XX століття: королівські двори, флора і фауна, культові твори і знамениті клієнти.

Розділ 1: Жанна Туссен і Франція

"Серія фільмів L'Odyssée de Cartier занурюється в саме серце стилю Cartier і красномовно демонструє, з чого складається наш культовий стиль, і що робить його актуальнішим, ніж будь-коли", – каже Арно Каррес, директор з маркетингу та комунікацій Cartier International.

Реклама
Розділ 2: Cartier і Великобританія
Розділ 3: Cartier і вплив Росії
Жанна Туссен і Франція

Жанна Туссен – жінка-пантера, яка зробила революцію в сучасних ювелірних виробах і винайшла колекцію Panthère. Художня директорка студії дизайну Cartier, дівчина, яка виділялася з натовпу вишуканим почуттям стилю. Вона стала креативною директоркою 1933 року й обіймала цю посаду до 1970 року. У короткому метрі можна побачити, як Жанна вплинула на найелегантніших жінок свого часу і створила нову моду в дусі Туссен.

Cartier і Великобританія

Бутик Cartier на Бонд-стрит у Лондоні – історичний храм модного Дому та справжня квінтесенція стилю. Англійська ексцентричність і першокласний шик – закладені в основу дизайну бренду. Вироби, створені лондонським відділенням Дому, увібрали в себе всю самобутність британців, їхні почуття гумору і чарівність. Оригінальна колекція годинників Cartier Crash з асиметричним циферблатом зробила революцію в естетичних кодах історії годинникового мистецтва.

Cartier і вплив Росії

Росія є одним з основних стилістичних джерел натхнення для Cartier протягом всієї історії. Під час своєї першої подорожі в цю країну 1904 року П'єр Картьє відкрив для себе світ впливів: від емальованих робіт і слов'янських головних уборів до твердих каменів з незвичайними поєднаннями кольорів. Так і відбувся такий незвичайний, але міцний союз.

Cartier і дорога на Схід

Це про відданість колекціонерів, захоплених історією мистецтва, які вирішили відкрити для себе Перську затоку і її рідкісні перлини. Cartier відкриває двері на Схід, його архітектуру і символи. Ця культура буквально з першого погляду полонила своєю красою і величчю: ісламські мотиви, які отримали втілення в абстрактній геометрії, стали основою сучасного стилістичного словника Cartier.

Розділ 4: Cartier і дорога на Схід

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.