До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гігантоманія: як носити прикраси цієї весни

Чим більше, тим краще – це стосується і розміру прикрас, і їх кількості в одному образі.

Simone Rocha весна-літо 2019

Біжутерія у новому сезоні здається ідеальним тренажером для тих, хто ще не наважився купити безсоромно великі сережки, а всі пластикові брошки носити ансамблем, повністю закрити ними один або навіть два лацкани піджака.

Реклама

Прикраси історичних форм на кшталт тіар не прагнуть грати в високу класику, а мають максимально несерйозний вигляд – як ляльковий бант Miu Miu зі стразів (він ефектно доповнював на показі шкіряний плащ жінки-домінатрікс), корона з плюмажем з каменів Gucci або кокошник з пластикових леліток Simone Rocha.

Miu Miu весна-літо 2019

Іноді прикраси здаються роздутою версією звичних речей – наче їх малювала дитина, в захоплених очах якої все блискуче здається втричі більшим. Брошки Rodarte у вигляді величезної променевої комети нагадують хрестоматійні прикраси герцогині Віндзорської, на показі моделі носили їх парами – на голові і затягнутому на шиї кейпі.

Rodarte весна-літо 2019

Гігантоманія – головний тренд у дизайні сережок. Довгі, зібрані з масивних ланок, гарні зі спортивними штанами – як на показі Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood, а племінні з півмісяцем і рухливими деталями – зі штанними двійками ідеальних пропорцій з суворої вовни, як у Клер Вейт Келлер у Givenchy. Переконливий вигляд мала напівпарюра на показі Loewe. У Джонатана Андерсона в новому сезоні сережки-кільця, обтягнуті чорною шкірою і скраю "прошиті" металевими кільцями, паруються з високим коміром.

Givenchy весна-літо 2019
Loewe весна-літо 2019

Стилістичні прийоми дизайнери підглядають у всіх архаїчних культур світу. Закручені браслети на біцепсах з показу Chloé – у сарматок; прикраси у вигляді кулонів до поясу в колекції Жюльєна Доссени для Paco Rabanne і у Ріккардо Тіші в Burberry – як у гаремних розкішних красунь з гравюр, що потрапили в XIX столітті на європейський ринок; кольє каскадом до пояса, як на шоу Gucci, – у індійських махараджей на парадних портретах.

Chloe весна-літо 2019
Gucci весна-літо 2019

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.